FOTO  Herceg posjetio Osnovnu školu Silvija Strahimira Kranjčevića

dr. sc. Nevenko Herceg, škola
...Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru, koja se obnavlja u okviru Projekta energetske učinkovitosti.

Po Hercegovim riječima, realizacija Projekta energetske učinkovitosti samo je jedna od aktivnosti Vlade HNŽ-a kako bi se unaprijedio sustav obrazovanja, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade HNŽ-a.

- Do sada smo obnovili sedam javnih objekata, a uz školu koju danas obilazimo, za čiju obnovu će biti izdvojeno oko 1,2 milijuna maraka, u tijeku je 'utopljavanje' još tri škole. Radi se o Osnovnoj školi kardinala Stepinca u Neumu, Srednjoj školi u Jablanici i Osnovnoj školi u Drežnici. Pripravljaju se potrebna dokumenta za obnovu još sedam školskih objekata na kojima će radovi započeti po okončanju toga postupka. Također, Vlada proračunskim sredstvima sufinancira izgradnju i obnovu 12 školskih objekata i športskih dvorana u HNŽ-u - kazao je Herceg.

Dodao je kako je konačan cilj obnova svih javnih objekata u HNŽ-u, kako u sektoru obrazovanja i zdravstva, tako i u pravosuđu i unutarnjim poslovima.

Herceg je istaknuo kako je Projekt energetske učinkovitosti najvažniji projekt na kojem aktualna vlada radi od početka svog mandata.

- Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u održivu budućnost naše županije - zaključio je.

Uz Hercega, radove na školskom objektu obišao je ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Rašid Hadžović, koji je kazao kako obnova školskih objekata poboljšava uvjete boravka djece i prosvjetnih djelatnika, doprinosi uštedama u troškovima za energiju te štiti okoliš.

Ravnateljica škole Darija Stojčić zahvalila je predsjedniku Hercegu i Vladi HNŽ-a koja je prepoznala potrebe škole koju pohađa oko 500 učenika. Podsjetila je da je županijska vlada i protekle godine izdvojila 90.000 maraka za poboljšanje uvjeta rada u toj školi.

- Uistinu smo prezadovoljni što je upravo naša škola izabrana da bude dio Projekta energetske učinkovitosti. Škola je izgrađena 1980. godine i nikada nisu izvedeni radovi ove vrste te je u dosta lošem stanju. Od srca, osobno i u ime djelatnika i učenika, zahvaljujem predsjedniku Hercegu i Vladi na tomu što ćemo uskoro imati školsku zgradu na koju možemo biti ponosni - kazala je ravnateljica Stojčić.