Gradski Oodbor HDZ 1990 Mostar podržat će dr. Dražena Pehara i Stranku hrvatskog zajedništva

...i umjela jasno artikulirati i zastupati interese Hrvata u BiH i dijaspore u Parlamentu ove buduće članice EU. Imati tri zastupnika u Parlamentu jedne od članica EU znači imati jak instrument u rukama kreiranja njene vanjske politike, a samim tim i aktivno sudjelovanje u kreiranju politike EU prema Hrvatima u BiH. Pravljenje kandidacijske liste za 11. izbornu jedinicu po diktatu HDZ HR, i to na način recikliranja stranačkih dužnosnika kojima se ne može naći valjana pozicija unutar bh aparata, ne samo da ide protiv suvremenih demokratskih standarda, nego se već u prošlosti pokazala pogrešnom i štetnom.

Nerad, sluganstvo Zagrebu i greške u koracima proteklih godina od strane raznih Bošnjaka, Vukića, Bagarića i dr. morali su nas iskustveno naučiti da je porazan način sudjelovanja na izborima u RH na način kao što je to do sada bilo. S toga se kao GO Mostar HDZ1990 ograđujemo od ovakvog nedemokratskog, autokratskog i sluganskog načina političkog djelovanja.

Zastupnici u Saboru RH moraju predstavljati i zastupati one koji su ih izabrali, a ne one za koje su ih izabrali. Neviđen je autogol činjenica da se nije bilo u stanju kreirati autentičnu listu predstavnika Hrvata u BiH i hrvatske dijaspore u vidu liste HNS-a.

Nije istina da nije bilo dovoljno vremena i načina. Nije bilo volje! Ipak su partikularni i stranački interesi veći prioritet od interesa naroda. GO Mostar HDZ1990 neće sudjelovati u potpori listi HDZ-a RH, niti će dati na korištenje svoju infrastrukturu u realizaciji glasovanja za ovu listu, osobito ne po Lijanovom poučku kupovine glasova, kako se to planira uraditi.

Smatramo i za to imamo više argumenata da kandidacijska lista koja bi uistinu mogla jasno i glasno artikulirati stavove Hrvata u BiH u Saboru RH i zastupati naše interese je lista Stranke hrvatskoga zajedništva, na čijem je čelu dr. Dražen Pehar.

Ulazak u političku arenu neovisnih intelektualaca kalibra dr. Pehara znači velik korak u razvoju demokracije kod Hrvata u BiH, čime će naša politička scena dobiti uvelike na kvalitetnoj konkurentnosti.

Angažman dr. Pehara, politički angažman intelektualaca uopće, znači dizanje razine političkog dijaloga i djelovanja na razinu konstruktivne usporedbe različitih mišljenja, što bi trebao podržati svatko razuman i politički dobronamjeran, pa tako i mi iz GO Mostar HDZ1990.