Građani Mostara: Blokirat ćemo ulice u naseljima zbog parkinga

I dok jedni u javnost šalju poruke da je naplata parkinga nelegalna, drugi prijete sankcijama za neplatiše. Na kraju jedini koji ispaštaju su građani Mostara koji je i po pitanju naplate parkinga postao grad slučaj.

Nama ne preostaje ništa drugo nego blokirati ulice u svojim naseljima, piše nam jedan gnjevni građanin Mostara. Sve što je famozni MO parking uradio jeste da je potjerao vozače u naša naselja u kojima je i prije bila premija pronaći parking, a sada je to nemoguća misija. Uz ovakvo loše prometnice čije (ne) održavanje mi plaćamo sada su nam nametnili parking, a sve to kako bi višak adminstracije uživao u svom neradu preko naših leđa.

Sličnog je mišljenja i naša sugrađanka koja je kazala: Ja bih rado vožnju autonmobilom na posao zamijenila gradskim prijevozom, ali on ne funkcionira. Linije nisu funkcionalne, ne zna se ni red vožnje i sada bi ja morala dati skoro cijelu svoju dnevnicu kako bi parkirala automobil u blizini svog radnog mjesta. Ovo je samo još jedna sramota za grad Mostar u režiji nesposobne vlasti koja samo pljačka građane.

Bilo kako bilo Mostar čeka vruća jesen sa svim neriješenim problemima, a sudeći po raspoloženju građana bit će prosvjeda, ali i tužbi protiv grada zbog parkinga.

HERCEGOVINA.info