FOTO  GO Mladež HDZ-a BiH Mostar posjetio Studentski dom za siromašne i uručili donaciju

Mladež HDZ BiH, Mostar

...i tom prigodom uručili su novčani prilog u iznosu od 3.200 KM prikupljen od humanitarne akcije „Jedna marka za jednu sobu" za izgradnju Studentskog doma i pučke kuhinje „Domus panis et spiritus" - Dompes.
Pokretač projekta za izgradnju Studentskog doma i pučke kuhinje prof. dr. fra Iko Skoko nakon obilaska samostana i upoznavanja sa povijesnim činjenicama upoznao je članove Mladeži sa izgradnjom Studentskog doma, pučke kuhinje i Centra za dijalog te je ukratko iznio nastanak ideje i tijek radova. Na kraju se zahvalio Mladeži na uručenoj novčanoj donaciji.

- Mi koji smo rođeni ili se doselili sa roditeljima u Mostar prilikom studiranja nismo imali studentskih troškova vezano za smještaj i prehranu već smo sve to imali osigurano u okrilju svoga obiteljskog doma u kome smo živjeli. Potaknuti idejom franjevaca kao i svih dobročinitelja sa svojim donacijama odlučili smo se pridružiti ovoj humanitarnoj akciji. Zahvaljujem se svim članovima Mladeži koji su sudjelovali u ovoj akciji i koji su izdvojili najmanje jednu marku za ovu akciju, izjavio je Tomo Sopta, predsjednik Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Mostar.

Planirano je da se Studentski dom otvori dogodine kada će se obilježiti 100. obljetnica kako su fra Didak Buntić i drugi hercegovački fratri spasili tisuće djece od gladi i smrti 1917. godine. Studentski dom za siromašne imat će zaštitnicu sv. Majku Tereziju kada će biti otvoren na njezin spomendan 5. rujna 2017. Sv. Franjo bit će zaštitnik Centra za dijalog i otvorit će se na njegov dan 4. listopada 2017.