Generacija 1985. srednje Ekonomske škole Mostar proslavila 30 godina od mature

Mostar, matura
Prije no što su krenuli u restoran, sastali su se u dvorištu ispred Ekonomske škole gdje ih je njihova nekadašnja razrednica, Zdenka Ćurić, prozvala svakoga ponaosob, baš kao u srednjoškolskim danima. Ona za njih ima samo riječi hvale.

"Sve četiri godine sam bila njihova razrednica. Danas, poslije 30 godina prepoznala sam svakoga od njih. Bila su to dobra djeca, bez ikakve zamjerke", kazala je Ćurić, dodajući kako joj je nakon toliko godina srce ispunjeno srećom.

Ugodno druženje

Nakon čašice razgovora ispred škole nakadašnji maturanti su do ranih jutarnjih sati uz ugodnu atmosferu nastavili druženje puno zabave, smijeha, veselja i anegdota.

Naime, oni su se u petak večer po prvi put sastali nakon puna tri desetljeća. U periodu 10. obljetnice od mature, 1995. godine, rata zbivanja su ih spriječila u proslavi. Devedesetih godina prošlog vijeka, mnogi od njih su otišli iz ovoga grada, ali i zemlje, tako da se već 30 godina nisu niti čuli, niti vidjeli. Samo su rijetki ostali u kontaktu.

Stela Đonko, nekadašnja učenica Ekonomske škole, ujedno i inicijatorica ovoga sastanka, u izjavi za Dnevni list je kazala kako je uvijek maštala o tome da će se opet svi sastati.

"Moj san se ostvario. U medijima sam često gledala ovakva događanja i srce bi mi se paralo od tuge što i mi nismo imali prilike okupiti se. Presretna sam", kazala je Đonko.

Učenici su večer iskoristili za divno druženje puno zabave. Prisjetili su se najljepšeg dijela života i ispričali jedni drugima što trenutno rade, što se zbiva u njihovim životima i što se to sve zbivalo u ovih 30 godina.

Kako se večer bližila kraju, svi su se složili u jednom. "Jedna večer za druženje je zasigurno malo. Ubrzo se opet vidimo", kazali su maturanti 1985. generacije.

Generacija

Ta generacija je brojala samo žensku populaciju. U odjeljenju se nije nalazio niti jedan muškarac.

30 godina od mature proslavile su: Stela Đonko, Maja Agić, Jasna Barbarić, Edisa Berberović, Stela Draganić, Milena Drašković, Erna Islamović, Drinka Jurić, Mila Ljubić, Žaklina Mućibabić, Nada Maslac, Branka Okuka, Dijana Palata, Tatjana Simić, Radica Vukoja, Adisa Hadžić, Marina Brkuč, Zeljka Prce, Žaklina Prce, Žaklina Kulaš, Jadranka Krtalić i Vesna Krtalić. Svaka od njih je već udata, a ovaj spisak je iz srednjoškolskih dana, odnosno dok su još uvijek nosile djevojačko prezime.

Dnevni list