Fra Iko Skoko: Dinamikom gradnje Dompesa smo prezadovoljni; na utakmici će zaigrati Slišković, Ladić, Vlaović, Stanić...

fra Iko Skoko, studentski dom, franjevački samostan u Mostaru., fra Iko Skoko, studentski dom
...u Mostaru za studente slabijih materijalnih mogućnosti fra Iko Skoko posljednjih godina i mjeseci vrijedno radi na jednom od najvećih projekata u Mostaru i šire. U intervjuu za naš portal www.politika24.net fra Iko govori o ideji izgradnje ovog velikog projekta, dinamici radova, ali i velikom humanitarno -glazbenom spektaklu koji će se održati u četvrtak 20. travnja,s početkom u 17.00 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru gdje će snage na terenu odmjeriti Humane zvijezde Hrvatske i izabrana vrsta Dompesa.

www.politika24.net: Kako ste došli na ideju izgradnje Studentskog doma, Pučke kuhinje i Centra za dijalog u Mostaru?

Zgrada koja se zvala „Hrvoje" u ratu je srušena. Ostaci su prijetili prolaznicima. Čak je kamen i udario jednoga dječaka u glavu. Budući da je bila na samostanu onda su rekli gvardijan odgovara. Htjeli smo ostatke te zgrade ukloniti i početi jedan dobar projekt. Mislim da je projekt Dompes - studentski dom za potrebnije studente, pučka kuhinja za beskućnike i centar za dijalog dobar projekt.

www.politika24.net:U kojoj fazi su fazi radovi na izgradnji Doma? Jeste li zadovoljni dinamikom?

Hvala Bogu i darovateljima, dinamikom gradnje smo prezadovoljni. Upravo završavamo fasadu, sve otvore i krov.

www.politika24.net:U četvrtak 20. travnja 2017. s početkom u 17.00 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru održati će se humanitarno -glazbeni spektakl gdje će snage na terenu odmjeriti Humane zvijezde Hrvatske i izabrana vrsta Dompesa. Tko će od hrvatskih proslavljenih nogometnih zvijezda nastupiti, a tko će zaigrati za ekipu Dompesa?

Za Dompes će zaigrati veliki igrači kao što su Ivica Šurjak, Blaž Slišković i mnogi drugi, a za Humane zvijezde iz Hrvatske: Ladić, Bulić, Knezović, Vlaović, Stanić i još dvadeset igrača, možda i Zvone Boban...

www.politika24.net: Velika je zainteresiranost žitelja Mostara, ali i cijele Hercegovine za taj vrhunski spektakl. Što očekujete od utakmice?

Htjeli bismo pokriti troškove unutrašnjih vrata. Njih je 150 a jedan stoje oko 400 KM!

www.politika24.net:Koliko je darovatelja već sudjelovalo u izgradnji Dompesa?

Hvala svim darovateljima. Bez njih ne bismo gradili. Do sada je sudjelovalo njih preko 3000 Naravno veliki pomažu da gradnja ide dobro, a još su vrijednije oni koji daju zadnju KM od sebe!

www.politika24.net:Kada je planiran završetak radova, kada bi se prvi studenti trebali useliti u Dompes?

Ako darovatelji nastave ovako i dalje pratiti ovaj projekt onda sigurno akademske 2017./2018.

www.politika24.net:Zasigurno ima još mnogo dobrih ljudi koji bi htjeli pomoći izgradnju. Na koji način se može pomoći i humanim prilogom pomoći izgradnji Dompesa?

Većina pomaže uplatom na Franjevački samostan sv. Petra i Pavla - Mostar: UniCredit Bank, d.d., Mostar Br. rač: 3381302232342778; ili devizni: SWIFT: UNCR BA 22, IBAN: BA39 3381 3048 3234 3194; UniCredit Bank, Kardinala Stepinca b. b., BiH - 88000 Mostar. Hvala svima!