FOTO  FPMOZ: Uspostava suradnje FPMOZ i grada Pleternice na prekograničnoj suradnji IPA II

FPMOZ, pleternica

...grada Pleternice, gđu Antoniju Jozić sa suradnicima. Dekan je upoznao Gradonačelnicu o kapacitetima Fakulteta i Sveučilišta i razvojnom pravcu temeljenom na suradnji i zajedničkim projektima.

„Fakultet ovakvih potencijala je poželjan partner u projektima i koristim prigodu predložiti Dekanu zajedničku suradnju na sljedećem prekograničnom pozivu programa IPA II. Također, zahvaljujem Dekanu i pročelnici Studija doc.dr.sc. Mirjani Milićević na gostoprimstvu i pozivam studente i vodstvo Fakulteta u studijsku posjetu gradu Platernici gdje će biti naši dragi gosti" kazala je gradonačelnica Jozić.

Ovom prigodom gradonačelnica Jozić je održala predavanje „Lokalni razvoj kroz EU fondove" u okviru kolegija „Projekti EU fondova" studentima studija Turizma i zaštite okoliša.Kroz primjere dobrih praksi u implementaciji projekata istaknuta je važnost edukacije i uključivanja mladih u europske projekte. Istaknula je da je Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti prava riznica različitih znanja potrebnih u atraktivnim sektorima koji se financiraju iz europskih fondova, počevši od turizma i prirodnih znanosti, IT tehnologija, edukacijskih smjerova do suradnje sa zdravstvenim sektorom kroz edukacijsku rehabilitaciju.

Grad Pleternica je jedan od pet hrvatskih gradova koji su dobili nagradu u Projektu „Pametni gradovi-gradovi budućnosti", te jedini u kategoriji „Proizvodnja i inovativni pristup obnovljivim izvorima energije". Danas je vodeći grad u broju implementiranih projekata iz sredstava EU fondova. Projektima izgradnje poduzetničkog inkubatora, centra za IT tehnologije, solarnih elektrana, male hidrocentrale te niza turističkih projekata putem kojih je grad i regija prepoznata kao poželjna turistička regija Slavonije, Pleternica je dobila status razvojnog imigracijskog područja Požeške županije.

Sve fotografije u GALERIJI