FOTO  FPMOZ: Uspjeh likovne radionice Od pjesme do ilustracije s dječjim osmijehom

Likovna radionica

Mostarskog proljeća 2014 u produkciji dr. sc. Žane Mrkonjić, uspješno je završila s brojnim kreativnim radovima - ilustracijama učenika 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola u Mostaru. Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru na čelu s dekanom prof. dr. Mariom Vasiljem je bio domaćin-partner ove likovne radionice od 19. do 22. svibnja.

Vrijedni studenti 3. godine Studija razredne nastave Maja Grozdanić (Mostar), Doris Krolo (Livno), Nives Marušić (Metković), Azra Hodžić (Makarska), Antonija Jukić (Posušje), te studenti završne godine diplomskoga Studija razredne nastave Marin Šimunović (Mostar), Ana-Marija Perić (Kiseljak), Ružica Čečura (Livno), Sanja Stipić (Tomislavgrad) i Marijana Anić (Tomislavgrad) uspješno su vodili ovu likovnu radionicu ilustracija za pjesme autorice Ružice Zeljko.

Autorica je posjetila djecu drugi dan radionice na zadovoljstvo djece, jer su upoznali pjesnikinju čije stihove oni predočavaju svojim dječjim rukopisom kroz različite crtačke i slikarske tehnike. Likovna radionica je bila ispunjena kreativnim radom, ali i druženjem i iskrenim dječjim osmijehom. Studenti su volontirali također s iskrenim osmijehom na ovoj radionici. Svoj altruizam prenijeli su i na vrijedne „male" sudionike radionice, osvijestili su djecu o trenutnoj teškoj situaciji u poplavljenim područjima naše zemlje i regije. Tako su četvrti, završni radni dan posvetili svim ljudima stradalim u poplavama i poslali su poruke podrške svojim vršnjacima na plakatima koje su radili timski, u grupama.

Kruna četverodnevnog rada 75 darovitih i talentiranih učenika, 10 studenata i koordinatorice mr. art. Vesne Sušac, je izložba uspješnih ilustracija u subotu, 24. svibnja u Galeriji Katarine Kosače u 18.00 sati na promociji knjige tj. zbirke pjesama Za tvoj osmijeh, dijete.

Kako je bilo na samoj radionici, ali i na izložbi radova pogledajte u našoj fotogaleriji.