FOTO  FPMOZ: Učiteljski fakultet iz Zagreba dodijelio zahvalnicu dekanu Vasilju

Prof. dr. sc. Ivan Prskalo, Mario Vasilj, FPMOZ
Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ima dugu tradiciju obrazovanja odgojitelja predškolske djece i učitelja primarnoga obrazovanja. Učiteljski fakultet kao sljednik Više pedagoške škole u Zagrebu, Visoke pedagoške škole, Više pedagoške škole, Pedagoške akademije, Filozofskoga fakulteta - Pedagogijske znanosti i Učiteljske akademije, kao sastavnica Sveučilišta u Zagrebu osnovan je pod tim imenom 2. veljače 2006. godine.

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu već godinama uspješno surađuje sa Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i tu svrhu danas je organiziran radni sastanak između čelnika ove dvije visokoškolske ustanove.

Tim povodom dekan Učiteljskog fakulteta prof.dr.sc. Ivan Prskalo dodijelio je zahvalnicu dekanu FPMOZ-a prof.dr.sc Mariju Vasilju.

"Povodom svjetskog dana učitelja i dana našeg fakulteta 05. listopada Učiteljski fakultet je u znak zahvalnosti prof. Mariju Vasiilju dodijelio  prigodnu zahvalnicu za veliku suradnju između naša dva fakulteta. Nadamo se da će se ta suradnja i dalje nastaviti na obostrano zadovoljstvo", rekao je  dekan prof.dr.sc. Ivan Prskalo.

"Zahvalnica koju mi je dodijelilo znanstveno vijeće Učiteljskog fakulteta meni kao dugogodišnjem suradniku i kao dekanu FPMOZ-a znači mi puno osobno, ali i cijelom fakultetu na čijem sam čelu. Posebno mi je drago da smo se prisjetili i bivšeg dekana, profesora De Zana s kojim smo imali vrhunsku suradnju i koji je bio naš gostujući profesor. Naša suradnja se nastavlja na obostrano zadovoljstvo i mogu istaći da sadašnji dekan prof.dr.sc Ivan Prskalo naš sadašnji gostujući profesor koji radi na Fizičkoj kulturi i Kineziologiji. Ta suradnja se nastavlja u budućnosti na obostrano zadovoljstvo", kazao je dekan FPMOZ-a prof.dr.sc Mario Vasilj.

HERCEGOVINA.info