FOTO  FPMOZ: U Mostaru održana svečana promocija diplomiranih studenata - 22.03.2018

promocija

U prepunoj velikoj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača promociji je pristupilo 200 diplomanta: 83 magistara struke i 117 prvostupnika.

Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sanja Bijakšić navela je kako je cilj svakog studenta, tako i sveučilišta, raznolikost u izboru znanja. „Uspjeh studenata treba promatrati individualno, ali svakako do njega ne bi došlo ukoliko kompetencija i znanje stečeno na studiju nije ukomponirano u praktično djelovanje“.

Sve nazočne zatim je  pozdravio Dekan FPMOZ-a prof.dr.sc Mario Vasilj, a diplomantima je zaželio puno sreće u životu.

"Poštovani prorektori, pomoćnici rektora, glavna tajnice, cijenjeni kolegice i kolege dekani, prodekani, profesori, asistenti i suradnici, uvaženi gosti, dragi diplomanti, poštovani roditelji i obitelji naših diplomanata.

Sve Vas iskreno pozdravljam u ime Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i zahvaljujem Vama, uvaženi gosti i uzvanici, što ste svojom nazočnošću uveličali ovo naše slavlje: promociju 200 diplomanta: 83 magistara struke i 117 prvostupnika .

U ime djelatnika, asistenata, profesora, prodekana našega i Vašega fakulteta, i u svoje osobno, čestitam Vama, dragi diplomanti; na osobit način vašim obiteljima koje su bile potpora na vašem putu prema uspjehu i koje se danas raduju zajedno s Vama. Uvjerili ste se u staru istinu da je tajna uspjeha nepokolebljivost do cilja. Odlučnost i spremnost da se podredimo našim ciljevima čini da je sve moguće. Vi ste svoj uspjeh potvrdili vlastitom ustrajnošću u nakani da ostvarite svoj cilj. Ja vam želim da na putu ostvarenja novih životnih ciljeva budete vođeni mišlju Abrahama Linkolna: Uvijek imajte na umu da je vaša vlastita odluka da uspijete važnija od bilo koje druge.

Uvijek u ovakvim prigodama pozovem sve Vas koji odlazite u svijet da ne zaboravite svoj Fakultet, da svojim radom i djelovanjem u društvenoj zajednici budete najbolja promocija našega Fakulteta; naš dobar glas.

U svemu što činite i što ćete činiti ne ćete i ne možete očekivati samo riječi pohvale i zahvalnosti. Vjerujte u sebe i radite kako najbolje znate. Ne gubite vrijeme na besplodna opravdavanja. Ne slušajte glasine, osluhnite kritiku onih koji vas vole i mudra čovjeka.Prisjetimo se jedne stare mudrosti koja kaže: Kao što vjetar ne satire stijenu, isto se tako pametni ljudi ne kolebaju pred prijekorom ni pohvalom.
Izazovi koji Vas očekuju nisu ništa manji nego oni koje ste imali tijekom studija. Budite hrabri i nepokolebljivi. George Edward Moore [Džordž Edvard Mur] jednom prigodom je rekao:Čovjek putuje svijetom u potrazi za onim što treba, a kad se vrati kući to i nađe. Ostajte u svojoj zemlji graditi budućnost sa svojim narodom.
Vama dragi diplomati hvala za višegodišnju suradnju. U to ime, još jednom Vam čestitam kao i vašim obiteljima i prijateljima. Veselimo se.Danas je dobar dan. Svako vam dobro. I živjeli.

Program je vodila Maja Lasić.

Sve fotografije u GALERIJI


HERCEGOVINA.info