FOTO  FPMOZ: U Mostaru održana svečana promocija diplomiranih studenata - 14.12.2017

promocija
U prepunoj velikoj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača promociji je pristupilo 350 diplomanta: 98 magistara struke i 252 prvostupnika.

Prva se nazočnim  diplomantima i prisutnima obratila prorektorica prof.dr.sc  Sanja Bijakšić koja je istakla da je iznimno ponosna na sve studente i sami fakultet, te istakla: „Završetak  studija i stečeno akademsko zvanje nije kraj obrazovanja. Nakon njega slijedi novi početak, nove zadaće, i nova istraživanja. U tom vremena treba uvijek ići naprijed. Ja vam želim mnogo sreće i uspjeha“.

Zatim je sve nazočne na promociji pozdravio Dekan FPMOZ-a prof.dr.sc Mario Vasilj riječima:

"Poštovana prorektorice, poštovani premijeru, poštovani zamjeniče provincijala, cijenjeni kolegice i kolege dekani, prodekani, profesori, asistenti i suradnici, uvaženi gosti, dragi diplomanti, poštovani roditelji i obitelji naših diplomanata. Sve Vas iskreno pozdravljam u ime Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i zahvaljujem Vama, uvaženi gosti i uzvanici, što ste svojom nazočnošću uveličali ovo naše slavlje: promociju 350 diplomanta: 98 magistara struke i 252 prvostupnika. Dragi diplomanti, danas je radostan dan. Ostvarili ste uspjeh. Svi koji vas vole raduju se zajedno s Vama. I mi djelatnici Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti profesori i asistenti danas smo sretni i ponosni zbog Vas. Čestitamo. I zaslužili ste čestitke. No ovo je i trenutak da se prisjetimo mudrosti onih koji poručuju da u životu čovjeka zapravo kraja nema, nego samo novih početaka. Mudri kineski učitelj i filozof Lao Tsu (Ce) je ustvrdio: „Učenje je kao veslanje uzvodno, čim se prestane, odmah se kreće nazad.“ Vi ste učili i naučili učiti. I sada tako i na tom putu treba ustrajati. Nije dovoljno stečeno znanje sačuvati, svoju naobrazbu treba trajno usavršavati i nikada je ne smatrati završenom, već isključivo polaznom točkom. Tko ovako shvaća svoj intelektualni rad, pozvan je na taj put. Vi kao nekad iz svoje obiteljske kuće sada s našeg i Vašeg Fakulteta idete u svijet. Učinite ovaj svijet boljim i oplemenite ga svojim nadama i plemenitošću vaših ciljeva. Nelson Mendela ohrabrujući svoj narod za školovanje uvjeravao ih je ovim riječima: „Obrazovanje je najjače oružje koje se može iskoristiti da bi se promijenio svijet.“ I ja Vas ohrabrujem da to i učinite. Ovdje sa svojim narodom i u svojoj zemlji. Ponekad se čini da ono što možemo učiniti je neznatno, nebitno, malo, ali to malo puno znači. Stoga ću s Vama, u ovom trenutku, podijeliti misao Edwarda Everetta Halea: „Ja sam samo jedan od mnogih. No ja sam samo jedan. Ne mogu učiniti sve, ali mogu učiniti nešto. Zbog toga što ne mogu učiniti sve, ne ću odbiti učiniti ono što mogu.“ Radujmo se svi zajedno, svaki put, kad činimosve što možemo, jer tisuće malih prinosa srca uvijek će uroditi ljubavlju za zajedničko, opće, dobro. U tu misao se uklapa Vaš poziv kojega ste odabrali: uzdizati mlade, one koji dolaze, i svijet činite boljim. Još jednom Vama, vašim roditeljima, obiteljima i svima koji Vas vole, čestitam. Svako Vam dobro. I živjeli.

Program je vodio Veselko Čerkez.

Naš portal donijet će dio atmosfere nakon same promocije, kao i čin dodjele diploma diplomantima.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info