FOTO  FPMOZ: Suradnja sa Geodetskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu

FPMOZ, suradnja
...i Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu traje kroz projekte već nekoliko godina, a plod te suradnje vjerojatno će biti na obostrano zadovoljstvo i pokretanje novog zajedničkog studija.

Doc. dr.sc. Vesna Poslončec-Petrić, Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu povodom toga rekla je slijedeće: "Ja sam ovdje u okviru Erazmus razmjene i u okviru suradnje našeg Sveučilišta sa Sveučilištom u Mostaru koje je naš strateški partner. Mi već imamo suradnju na projektu koje smo započeli 2016. godine, i taj projekt se uspješno razvija već drugu godinu. Mogu sa zadovoljstvom reći da se naša suradnja započinje još više jačati kroz novi studij koga planiramo zajednički pokrenuti".

Dr. sc. Snježana Musa: "Prostorne informacije o kojima mi najčešće govorimo su budućnost svijeta i sve je vezano ta točku koja je smisao naše orijentacije. Upravo to je spojnica geografije i informatike, i mi radimo na zajedničkom otvaranju studija koji će i studentima geografija i infomatike otvoriti jedan novi put ka novim znanjima i proširivanjem postojećih".

Doc. dr. soc. Tomislav Volarić, pomoćnik dekana i voditelj IT ureda na Sveučilištu u Mostaru je istakao:  "Što se tiče studija informatike možemo reći da je bilo samo pitanje vremena kada ćemo započeti  razmišljati na ovaj način. Kako već imamo studije geografije i informatike mislili smo da je najbolji put da od ta dva studija napravimo još jedan novi. Mi idemo tim putem i naši studenti su već prepoznali taj dio i već surađuju u nekom obliku nastave i preko mobilnih aplikacija koje će se koristiti u turizmu. Na kraju još moram istaći da me jako raduje da ćemo zajedničkim snagama pokrenuti ovaj studij".

HERCEGOVINA.info