FOTO  FPMOZ : Studentice Kemije u gostima djeci Dječjeg vrtića sveti Josip

Vrtić sveti josip

Radoznala djeca iz pet odgojnih skupina su sa velikim oduševljenjem promatrala pokuse koje su izvele Ana Marija Barbarić i Martina Šego, studentice treće godine studija. Tom prigodom djeca sa svojim odgojiteljicama i studenticama četvrte godine studija Predškolskog odgoja koje u vrtiću obavljaju metodičke vježbeu dvorištu vrtića uživala i sami izvodili nekoliko pokusa.

Posjet je rezultat suradnje vodstva Fakulteta načelu sa dekanom dr. sc. Mariom Vasiljem, koordinacije studija Kemije na čelu sa prodekanicom za znanost i međunarodnu suradnju dr. sc. Zorom Pilić i djelatnica ovog vrtića pod vodstvom sestre Darije Jovanović i pedagogice Martine Bošnjak.

Ovakvi posjeti i suradnja sigurno su dobar primjer kako se djeci jedan „ znanstveni dan „ može uljepšati, donijeti puno novoga i podariti osmjeh na lica. Na kraju susreta djeca su na upit odgojiteljica o dojmovima, kako im je bilo tijekom dana i znaju li što studiraju studentice koje su ih posjetile odgovorili : „ Mađioničarstvo". Naime, sve što su vidjeli djeca su sa divljenjem komentirali kako su to „ trikovi" ili „ čarolije" koje izvode ove vrijedne studentice.

Mađioničari ne trebate biti kako bi ostvarili ovakav lijepi susret i suradnju, potrebno je samo „ malo" dobre volje i širom otvorena srca i ruke kako bi podarili djeci trenutke za sjećanje.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info