FPMOZ: Promocija knjige i predavanje Jakše Zlatara

06.12.2015

Promocija knjige i predavanje Jakše Zlatara, redovitog profesora s Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu – Odabrana poglavlja iz metodike nastave klavira.

U utorak, 8. prosinca 2015. godine s početkom u 16:00 sati u prostorijama Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru - kampus Rodoč (uč. 026) održati će predavanje redoviti profesor Jakša Zlatar s Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu te promovirati knjigu pod naslovom „Odabrana poglavlja iz metodike nastave klavira".

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate ovaj edukativni događaj!

Iz biografije: Jakša Zlatar je diplomirao i magistrirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Ladislav Šaban), a na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je psihologiju i sociologiju. Klavir je usavršavao na konzervatoriju „S. Cecilia" u Rimu i na seminarima Alda Ciccolinija. Profesor je klavira, povijesti pijanizma i metodike klavirske nastave na muzičkim akademijama u Zagrebu (gdje je redovni profesor i pročelnik klavirskog odsjeka od 2007.) i u Ljubljani. Njegovi studenti su dobitnici nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a nakon studija mnogi su ostvarili uspješnu umjetničku i pedagošku karijeru. Osim što koncertira, prof. Zlatar održava seminare, te je član žirija na domaćim i međunarodnim pijanističkim natjecanjima. Autor je nekoliko knjiga iz metodike klavira i povijesti pijanizma: „Metodika klavira", „Uvod u klavirsku interpretaciju" (prevedeno na engleski, slovenski i albanski) te brojnih članaka iz metodike klavira i povijesti pijanizma. Umjetnički je direktor „Hrvatske glazbene scene mladih" te jedan od osnivača i dugogodišnji tajnik „EPTE Hrvatske". Član je „Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga" i „Hrvatske udruge glazbenih umjetnika".

Lidija Vladić-Mandarić/FPMOZ


loading...