FOTO  FPMOZ: Potpisan sporazum o suradnji sa Edukacijsko rehabilitacijskim centrom za djecu, mlade i odrasle osobe Ljubuški.

fakultet slike

Sporazum su potpisali u ime fakulteta, dekan prof.dr.sc.Mario Vasilj i od strane Edukacijsko rehabilitacijskog centra za djecu, mlade i odrasle osobe Ljubuški. ravnateljica Marije Kikaš.

"Mi smo danas iznimno sretno i ponosni što možemo ostvariti ovakav vid suradnje s Fakultetom i ovakvim ugovorima utiremo put budućim generacijama i omogućujemo im konkretnu perspektivu,kada izađu sa svojih fakulteta da imaju stabilne radne uvjete ,a s druge strane da tijekom studiranja da im možemo omogućiti vrhunske uvjete za obavljanje prakse. Ovo je iznimno važan događaj i ja sam uvjerena da je ovo tek jedna polazna komponenta i da će biti još puno suradnje između naših ustanova koje ćemo mi u narednim godinama ostvarivati", rekla je ravnateljica Edukacijsko rehabilitacijskog centra za djecu, mlade i odrasle osobe Ljubuški Marija Kikaš.

"Jako sam zadovoljan kao pomoćnik dekana za studentska pitanja što smo potpisali ovaj sporazum. I što će naši studenti imati praksu. Drago mi je da smo prepoznali i upoznali važnost šire društvene zajednice i okruženja, i nadamo se da će ova suradnja biti samo početak jedne uspješne suradnje na obostrano zadovoljstvo. Bitno je naglasiti i da na ostalim smjerovima želimo ostvariti ovakav vid suradnje, i jučer je bilo riječi na informatici gdje je rečeno da će se uvesti obavezna praksa, za preddiplomski, a pogotovo za diplomski studije, po uzoru na sve fakultete iz Republike Hrvatske", kazao je povodom potpisivanja ugovora dr.sc. Tomislav Volarić.

Iznimno nam je drago zbog potpisivanja ugovora o suradnji jer smo posebni htjeli da studenti edukacijske rehabilitacije imaju mogućnost stjecanja prakse u svim ustanovama, tako da smo tražili da im se otvore mjesta u svim gradovima u okruženju, pa i u susjednoj Hrvatskoj gdje smo imali tu priliku , jer oni tamo izuzetno puno prakse, i čak kroz pojedine predmete imaju obvezu biti u ustanovama na praksi. Na kraju moram naglasiti ono što je najbitnije jeste da diplome koje se dobiju na našem fakultetu automatski se priznavaju u republici Hrvatskoj, rekao je dekan prof.dr.sc.Mario Vasilj.

HERCEGOVINA.info