FOTO  FPMOZ: Otvoreni Šesti dani otvorenih vrata Studija glazbene umjetnosti

FPMOZ, Dani otvorenih vrata, glazbena umjetnost

Na početku svečanosti prisutnima se obratila pročelnica Studija glazbene umjetnosti doc.dr.sc. Lidija Vladić-Mandarić pozvavši sve buduće studente koji se još uvijek misle gdje i što će studirati da odaberu upravo ovaj Fakultet i postanu prijatelji Studija glazbene umjetnosti. U kratkim crtama predstavila je Studij sa svim njegovim smjerovima te stručnim kadrom. Istakla je suradnju sa značajnim institucijama kao što su Simfonijski orkestar Mostar, Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, Dubrovački simfonijski orkestar, Muzička akademija i Matica hrvatska u Zagrebu, i mnoge druge, te razna natjecanja studenata instrumentalista, solo pjevača i mješovitoga pjevačkog zbora koji postižu značajne nagrade, a na čije je rezultate iznimno ponosna studijska grupa, te cijeli FPMOZ na čelu s dekanom prof.dr.sc. Marijom Vasiljem.

„Želja nam je pomoći vam da na jednom mjestu, na našem Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, a posebice na Studiju glazbene umjetnosti pronađete sve ono što će vam razriješiti eventualne dvojbe oko odabira vašega budućeg životnog poziva", kazala je u pozdravnom govoru pročelnica Vladić-Mandarić.

U glazbenom dijelu programa nastupila je studentica smjera violine Margareta Karužić te izvela skladbu španjolskoga skladatelja Pabla de Sarasatea „Romanza Andaluza", uz klavirsku pratnju doc. Marijane Pavlović.

Tijekom dana održale su se glazbene radionice iz solfeggia, teorije glazbe i klavira glavnog predmeta. Šesti dani otvorenih vrata nastavljaju se krajem mjeseca glazbenom radionicom violine, točnije u petak, 23. ožujka s početkom u 12:00 sati u prostorijama FPMOZ-a u kampusu u Rodoču. 

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info