FOTO  FPMOZ: Otvorena Likovna kolonija Krešimir Ledić

Krešimir Ledić
...te u sklopu Mostarskog proljeća 2014. - XVI. dana Matice hrvatske, večeras je otvorena 1. Likovna kolonija Krešimir Ledić u spomen na umjetnika, dugogodišnjeg nastavnika i profesora emeritusa Krešimira Ledića.

Svečano otvaranje upriličeno je u Kampusu 2 Sveučilišta u Rodoču, a nazočnima se prvi obratio dekan FPMOZ, prof. dr. sc. Mario Vasilj riječima: "Naš profesor Krešimir Ledić ostavio je dubok trag u pedagoškom i likovnom smislu. Krešo je bio uistinu prijatelj, volio je sve ljude i druženja s ljudima uvijek je smatrao svojim najvećim bogatstvom. Ovom kolonijom Fakultet šalje poruku njegovoj obitelji i prijateljima kako je FPMOZ bio njegov i ostao njegov. Iskreno vjerujem da će Likovna kolonija Krešimir Ledić postati tradicionalna".

Potom se nazočnima u ime Fonda fra Slavko Barbarić iz Međugorja obratio fra Karlo Lovrić koji je sve pozdravio, te objasnio ciljeve i značaj fonda za studente.

Nakon toga uslijedilo je prikazivanje dokumentarnog filma o Kreši Lediću koji su nazočni pogledali u jednom dahu. U filmu su o pokojnom Kreši govorili njegovi prijatelji i suradnici Florijan Mićković, Jusuf Juse Nikšić,  prof. dr. sc. Mario Vasilj, dr. sc.  Marko Tokić, Mario Šunjić, Vesna Sušac i Trpimir Grgić.

Čast da otvori koloniju pripala je rektorici Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Ljerki Ostojić koja je istakla: Osobito mi je zadovoljstvo da su Sveučilište u Mostaru i Matica Hrvatska Mostar u sklopu Mostarskog proljeća organizirali ovu likovnu koloniju, to je prva, a nadam se da biti jedna u nizu"

Vrijedi istaći kako su čin otvaranja kolonije uveličao  Akademski zbor Sveučilišta u Mostaru sa dvije  skladbe.

Program svečanog otvaranja Kolonije  vodila je Maja Lasić.

1. Likovna kolonija Krešimir Ledić okupila je 38 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a trajat će od 05. do 11. svibnja u Kampusu 2 u Rodoču

HERCEGOVINA.info