FOTO  FPMOZ: Održan Božićni prijam- Ususret Božiću

fpmoz božić
Na prijamu su se okupili djelatnici, suradnici i prijateljei fakulteta.

Nazočne je pozdravio  dekan FPMOZ-a prof. dr.sc Mario Vasilj, zahvalivši im na potpori i suradnji tijekom godine na izmaku, te im zaželio sretne nadolazeće blagdane riječima:

Poštovana rektorice, kolegice i kolege dekani, profesori, asistenti, poštovane studentice i studenti, dame i gospodo, dragi prijatelji i uzvanici dobro došli na Božićni prijem Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Dragi prijatelji, okupili smo se uoči najradosnijeg kršćanskog blagdana: Božića. U ozračju stare hrvatske božićne pjesme Radujte se narodi, uzdignimo još jednom vlastita srca i osjetimo beskrajnu Ljubav: izvor svega što jest i što će biti. I ove godine činili smo mnogo, zajedno učili i postajali bolji. Trudili smo se ostaviti trag u vlastitoj zajednici, biti najbolji što možemo na predavanjima, ispitima, svakodnevnim zadatcima. Stoga vjerujem da i za nas vrijedi ona misao koja kaže da osobe koje ne prestaju učiti uvijek će imati budućnost. John C. Maxwell u promišljanju ljudskoga uspjeha iznosi sljedeću spoznaju: Ako se fokusirate na ciljeve, možda ćete ih ostvariti, ali to ne jamči da ćete i rasti. Ako se fokusirate na rast, rast ćete i uvijek ćete ostvarivati ciljeve. Ako neprestano težite prema rastu, bit ćete sve ponizniji i svjesniji sebe. Steći će te samopouzdanje i sposobnost da ulažete u ljude oko sebe. Najsretniji je onaj čovjek koji je učinio sretnima druge ljude, a izvor naše sreće je u našim osobinama: plemenitom karakteru, poduzetnom duhu i vedrom umu. Iz ovih navedenih misli o osobnom i zajedničkom rastu volio bih da izvučemo poticaje za godinu koja dolazi kako bi nam bila još uspješnija. Stoga moram reći da sam iznimno ponosan na naše svakodnevno napredovanje i zahvalan svima Vama koji sudjelujete u obrazovnom procesu na našem Fakultetu Za uspješnu suradnju zahvalimo danas svim ravnateljima vrtića, ravnateljima, srednjih i osnovnih škola, svim mentorima, učiteljima, profesorima, vanjskim suradnicima. Zahvaljujemo i svim našim studentima što su izabrali upravo naš fakultet i koji svojim svakodnevnim trudom i radom pokazuju da su oni naša budućnost . Pohvalimo i njihove izvannastavne aktivnosti iz kojih je nastao i studentski list Eureka čiju promociju smo imali danas. Koristim ovu prigodu zahvaliti Uredu vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske za njihovu potporu i poticaj u našem radu uz čiju pomoć smo završili sustav grijanja-hlađenja u Rodoču, lift za osobe s posebnim potrebama na bazenu i laboratorij fiziklane kemije koji ćemo danas svečano otvoriti. Posebna zahvala rektorici, kolegicama i kolegama dekanima na iznimno uspješnoj suradnji i međusobnom razumjevanju. Svima Vama želim sretan i blagoslovljen Božić i novu 2107. godinu. Svako Vam dobro i živjeli.

Nakon dekana riječ je dobila rektorica Sveučilišta u Mostaru prof.dr. sc. Ljerka Ostojić, koja se nazočnima obratila prigodnim govorom.

U sklopu prijama svečano je otvoren kabinet za fizikalnu kemiju.

Prijem je uveličan sa dvije glazbene numere u izvedbi baritona Marija Bevande uz klavirsku pratnju Amele Plosko.

Program je vodila Maja Lasić Knezović.

Na koncu za sve nazočne priređen je prigodni domjenak.

Sve fotografije u GALERIJI.

HERCEGOVINA.info