FPMOZ: Dogovorena suradnja sa Prirodno-matematičkim fakultetom u Slovačkoj

FPMOZ, suradnja
...održan sastanak na kome se dogovorila suradnja FPMOZ-a i Univerziteta Matej Bel u Banskoj Bistrici (Slovačka).

Na sastanku su nazočili prof. dr. sc. Mario Vasilj, dekan FPMOZ,Sanja Tipurić Spužević prodekanica za financije, te  pravnica Julijana Markota i dr. sc. Peter Smeriga profesor na Matej Bel Univerzitetu.

Ovim sporazumom dogovorena je suradnja u svrhu ostvarivanja zajedničkih ciljeva FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru i Matej Bel Univerziteta u Banskoj Bistrici.

"Ja sam zaposlenik Univerziteta u Banskoj Bistrici i na razini rektorata smo se dogovorili da uspostavimo suradnju FPMOZ-a sa Prirodno-matematičkim fakultetom u Slovačkoj. Ovo su prvi koraci prema suradnji, a naš fakultet je poprilično zainteresiran za ovu suradnju. Mi imamo zajedničke ciljeve i suradnja bi mogla započeti sa razmjenom studenata i profesora, te priprema zajedničkih projekata", rekao je za naš portal HERCEGOVINA.info dr. sc. Peter Smeriga.

"Veseli me ova suradnja koja je već potpisana na razini naših sveučilišta spuštena na razinu fakulteta. Kao što je rekao profesor Peter za početak bi to mogla biti razmjena studenata i profesora, a u nekoj perspektivi mogući su zajednički programi u interesu naših fakulteta. Ono što je najvažnije od svega ovaj sporazum je prvi korak za zajednički naučno istraživački rad i međunarodnu suradnju kroz različite programe", rekao nam je prof. dr. sc. Mario Vasilj, dekan FPMOZ-a.

HERCEGOVINA.info