FOTO  Trim staza (Trimuša) u Mostaru postala top destinacija noćnih provoda

Trimuša, Smeće

Mnogi u Mostaru svaki dan započinju odlaskom na Trimušu, radi sportskih aktivnosti. Trčanje na Trimuši je postalo kao trčanje kroz minsko polje. Dok se trebate koncentrirati na ono što radite trebate ujedno i paziti da vas možda igla ili staklo ne ubode ili vam se možda za obuću ne zalijepi prezervativ . Nažalost to je sve danas  normalno. Svaki dan je sve više kladionica i kafića. Butici se zatvaraju , a novi kafići otvaraju. Sve ovo nije dovoljno za provode, pa su mladi izabrali novu destinaciju, Trimušu. Uz ritmove glazbe, koja dolazi iz automobile,  mladi tu ostaju do sitnih sati, kupajući se u alkoholu i ostavljaju za sobom smeće i nered .

Problem dvorane u Mostaru je već dugo godina u nekom drugom planu i ne nazire se skoro rješenje. Ono malo što je ostalo sportašima koji rade u katastrofalnim uvjetima se želi uzeti. Gradonačelnik Ljubo Bešlić je bio obećao u više navrata kako će sportaši na proljeće dobiti Trimušu kakvu zaslužuju. Na samoj stazi za trčanje nije napravljeno gotovo ništa.  Mnogo puta smo pisali o tome i skretali pozornost.

Svaki sportaš koji je bar jednom potrčao u životu izbjegava trčanje na tvrdoj podlozi ,u ovom slučaju obnovljenoj šetnici koja je ovorena 12 sati prije izborne šutnje. Šetati u ljetnom periodu uz Radobolju je gotovo nemoguće. Fekalije koje se ispuštaju uzvodno u ovu riječicu koja treba biti biser ovoga grada  odlaze u Neretvu. Treba pohvaliti mladež HDZ-a koja je u predizborno vrijeme očistila Trimušu, ali se bojim  da do idućih lokalnih izbora više neće čistiti, više na "Mladež HDZBiH čistila Trimušu ".  Sve je već izvjesno da je projekat "Trimuša" za sportaše bio samo paravan za neke druge stvari.

Pa da podsjetimo javnost:

Svečano otvorena, ali nije još do kraja završena

Mostar: Gdje je pola milijuna maraka za Trimušu?

Trimuša ponovno postaje okupljalište sportaša

Foto: I ovo malo duše ...

Video: Gost emisije Maria Vrankića Dobar Loš Zao bio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić

Foto: Trimuša u punom sjaju

Uhićen silovatelj 14-godišnjeg Mostarca