Financijska policija ulazi u Aluminij

Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, alumunij, Aluminij Mostar, Hyundai, Aluminij Mostar, plin, aluminij, prijetnje, samoubojstvo, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, gašenje, Ivo Bradvica, Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, Aluminij Mostar, Vlada FBiH, Aluminij Mostar, dioničari, priopćenje, Aluminij Mostar, financijska policija, Aluminij Mostar, vlada Federacije BiH, aluminij, otpremnine, plate, ep hz hb, aluminij, blokada, aluminij, ponuda, federalna vlada, Aluminij Mostar, Elektroprivreda HZHB, struja, Aluminij Mostar, šteta, ugovor, Aluminij Mostar, hotel, tužba, Aluminij Mostar, gubitak, aluminij, Aluminij Mostar, voda, Aluminij Mostar, vlada Federacije BiH, Aluminij Mostar, mostarski aluminij, Aluminij Mostar, boksit, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, aluminij, mostarski aluminij, Aluminij Mostar, mostarski aluminij, alumunij, aluminij, Aluminij Mostar, struja

Glavni inspektor Financijske policije Federacije Zulfer Dervišević kazao nam je kako su oni iskazali spremnost i želju da odrade taj posao te kako sada samo čekaju nalog Vlade Federacije BiH.

Nalog Nikšića

- Procedura je da Vlada treba donijeti zaključak i mi to čekamo. Mi smo pripremili sve aktivnosti samo čekamo Vladu, kazao je Dervišević. Iako iz Vlade nismo mogli dobiti informaciju o usvajanju zaključka, doznajemo da se o tome razgovaralo krajem prošlog tjedna i da se odluka priprema.
Priča o ulasku financijske inspekcije u Aluminijski kombinat aktualizirala se odmah po ulasku predstavnika državnog kapitala u upravljačke strukture poduzeća, a federalni premijer Nermin Nikšić prije petnaest dana je kazao kako je upravo on od ravnatelja Financijske policije zatražio da uđu u Aluminij.
- Razne informacije i glasine dolaze do nas o velikim dubiozama i dugovima u Aluminiju. I predstavnici Vlade u Nadzornom odboru su dužni to tražiti, a na osnovi tih pokazatelja ćemo znati što i kako dalje, kazao je Nikšić. Dodao je kako ne znaju kakvo je stanje u mostarskom poduzeću, ali i kako se priča o eventualnim dubiozama ne smije završiti samo na smjeni ranije Uprave.

Navodni dugovi

Podsjetimo kako je novi Nadzorni odbor Aluminija u kojem sjede tri predstavnika državnog kapitala sredinom prošlog mjeseca razriješio dužnosti staru Upravu poduzeća na čijem čelu je bio Ivo Bradvica i imenovala v.d. direktora Vjekoslava Domljana. Nakon odlaska Bradvice s dužnosti direktora počele su priče o ogromnim dubiozama poduzeća, a jedina pouzdana informacija jest o dugu prema Elektroprivredi koji prelazi 40 milijuna maraka. Osim toga, spominju se dugovi poduzeća prema raznim dobavljačima i bankama o kojima je govorio i novi NO, a tu su navodno i fiktivni dugovi koji se stvaraju namjerno. Sve navedeno, ali i radnje iz prošlosti oko kojih se godinama obavijao plašt tajnosti bit će zadaća za Financijsku policiju koja nikada do sada nije smjela ni pomisliti prijeći vrata mostarskog kombinata.

Dnevni list