Federacija BiH nije dala ni jednu marku SKB-u Mostar

skb mostar
Iako se tada očekivalo kako će entitet pružiti potporu mostarskoj bolnici, to se nije dogodilo.

Štoviše, Federacija je od dana preuzimanja dijela osnivačkih prava spomenute institucije učinila sve kako bi degradirala mostarsku bolnicu. U nekoliko navrata su pokušali naplatiti milijunske iznose kamata na dugovanja ove institucije, blokirani su računi bolnice, što je dovoljan pokazatelj kako Federacija ima maćehinski odnos prema SKB-u Mostar.

Ravnatelj ove institucije dr. sc. Ante Kvesić rekao nam je kako, unatoč svemu, njegov menadžment i on i dalje se nadaju kako će doći do promjene stava u budućnosti.

Nema partnerske suradnje

- Činjenica je kako je Federacija preuzela dio osnivačkih prava, a svih tih godina nije nam odobrila ni jednu marku sredstava. Isto tako, ne može se vidjeti partnerska suradnja, zbog čega bolnica u budućnosti može doživjeti lom.

Želio bih vjerovati kako to nije cilj pojedinaca s federalne razine vlasti, ali nemam razloga za to, poručio je Kvesić.

Hoće li se maćehinski odnos nastaviti ili će doći do promjene stava, vidjet ćemo ubrzo. Naime, pred federalnom Vladom i zastupnicima uskoro će se naći zakon o konsolidaciji dugovanja zdravstvenih ustanova. Očekuje se kako će ovaj zakonski akt biti usvojen, ali i ranije su ovakve priče znale biti zaustavljene pred sam kraj procesa.

Vecernji list