Eurowings pustio u prodaju karte za Mostar, cijene već od 40 eura

zračna luka mostar
Letovi počinju u svibnju i lipnju 2019 godine. Karte se mogu kupiti na službenoj stranici Eurowings-a i u agenciji G-Tour Medjugorje sa sjedištem u Zračnoj luci Mostar. Na ovaj način je definitivno potvrđeno kako Eurowings nastavlja suradnju sa Zračnom lukom Mostar, a kako Pogled.ba doznaje, od iduće godine su moguća i proširenja ove suradnje.

- Ove godine smo ostali na ljetnom redu letenja, a nadamo se kako ćemo s njemačkim partnerima dogovoriti i zimski raspored, te osigurati da ove linije budu operativne tijekom cijele godine. Također, želimo proširiti ponudu letova prema Njemačkoj, a naša su očekivanja kako će idući korak biti i uspostava zračnog koridora sa Münchenom - rekli su za Pogled.ba u Zračnoj luci Mostar.

Na pitanje koje su cijene karata prema njemačkim gradovima, rečeno nam je kako se one sada kreću od 40 do 45 eura. - Ako sada rezervirate karte, možete dobiti jako povoljnu cijenu koja se ne može porediti s bilo kojom drugom uslugom prijevoza prema Njemačkoj. Očekujemo da će cijene biti veće kako se budu približavaju termini letova, ali to je u konačnici odluka Eurowingsa -ističu naši sugovornici.

Potvrdili su i kako će Eurowings od sada za Mostar letjeti zrakoplovom Airbus A320, što je velika promjena u odnosu na dvostruko manji zrakoplovom kojeg su ranije koristili.

- Osigurani su dvostruko veći kapaciteti nego je to ranije bio slučaj i nadam se kako ćemo ih popuniti. Ovi letovi su i sada bili popunjeni u cijelosti i Eurowings je prepoznao potrebu da poveća kapacitete zrakoplova koji lete prema Mostaru. Nadamo se kako će u budućnosti prepoznati i potrebu uvođenja novih linija prema našoj zračnoj luci i već pregovaramo na tu temu - zaključili su naši sugovornici.

Inače, Zračna luka Mostar će ove godine iz proračuna Federacije BiH dobiti dodatni milijun maraka za razvoj infrastrukture i unaprijeđenje usluga. Za očekivati je kako će i ta sredstva biti iskorištena za nova unaprijeđenja Zračne luke Mostar kako bi i s njima privukli zračne tvrtke u Hercegovinu i povećali broj putnika koji je u padu već nekoliko godina.