EU šalje novac za Zračnu luku Mostar i mostarsku bolnicu

SKB Mostar, operacija, Mostar, SKB Mostar, operacija, teška prometna nesreća, teža prometna nesreća, SKB Mostar, krv, operacija, SKB Mostar, SKB Mostar, zahvala, javna zahvala, SKB Mostar, pomoć, simpozij, SKB Mostar, SKB Mostar, dugovanja, SKB Mostar, SKB Mostar, donacija, kredit, SKB Mostar, odjel pedijatrije SKB Mostar, KB Safet Mujić, Mostar, hemodijaliza, SKB Mostar, SKB Mostar, Mostar, SKB Mostar, Zračna luka Mostar, SKB Mostar, SKB Mostar, Grude, Posušje, Tomislavgrad, SKB Mostar, pretučen, Mostar, SKB Mostar, Mostar, SKB Mostar, bolnica, liječnici, sindikat, demant, SKB Mostar, Ante Kvesić, SKB Mostar, doprinosi, mirovina, bolest, Hercegovina, Sanda Miljko, vozač, SKB Mostar, SKB Mostar, Mostar, bolnica, zmije, ujed zmije, ugriz zmije, bik, Mostar, pad sa zgrade, SKB Mostar, SKB Mostar, Mostar, SKB Mostar, motorne sanke, prometna, prometna nezgoda, Mostar, bebe, istraga, smrt bebe, Mostar, BOLNICA MOSTAR, Klinička bolnica Mostar, Milan Kujundžić, SKB Mostar, virus, bakterija

...pod nazivom "Procesi pripreme i prijave na EU programe". Radionicu je organizirala Gospodarska komora FBiH, a rezultat je dugogodišnje uspješne suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom i njihovim Centrom za industrijski razvoj - CIRAZ, čiji će članovi držati radionicu. Uoči početka radionice održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjednica Foruma gospodarskih komora jadransko-jonske regije i v. d. predsjednika HGK ŽK Split Mirjana Čagalj, potpredsjednik HGK Tomislav Radoš te predsjednik GK FBiH Marko Šantić, javlja Vecernji.ba.

Predsjednica Foruma gospodarskih komora JJR Čagalj kazala je kako je rezultat zajedničke suradnje šest projekata koji su prijavljeni, a riječ je o projektima suradnje bolnica u Mostaru i Splitu, zračnih luka dvaju gradova, kao i Unske pruge koja prolazi kroz BiH i Hrvatsku.

"Jednostavno činimo sve i cilj nam je dobiti novčana sredstva iz EU kako bi se što više projekata financiralo jer znamo da je u proračunima malo novca za takve projekte", poručila je Čagalj. Potpredsjednik HGK Radoš dodao je kako bez zajedničke suradnje i sinergije nije moguće kvalitetno pripremiti i realizirati projekte, a samo ovih šest koji je do sada pripremljeno vrijedi oko 12 milijuna eura. Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić izrazio je stoga zahvalnost za potporu koju pruža HGK u prenošenju iskustava, što je važno kako se ne bi pravile pogreške koje je imala Hrvatska na tom putu te naglasio kako je dobro da se ova radionica održava u Mostaru jer Mostar je prvi grad u BiH koji je uključen u jadransko-jonsku regiju. I predsjednik GK FBiH Šantić zahvalio je HGK-u na svemu što čini i iskustvima koja im prenosi te naglasio kako je kvalitetna i kontinuirana edukacija ljudskih kapaciteta preduvjet uspješne prijave na natječaje i veće iskoristivosti dostupnih izvora financiranja. Najavljeno je intenziviranje suradnje u budućnosti.