Eronetov odašiljač se izmješta s Rudnika

No, njihov strah jučer su okončali vlasnici kuće na kojoj je bio postavljen sporni odašiljač, upravo Nelica i Berislav Kožulj, tako što su raskinuli ugovor sa spomenutim operaterom i odmah o tome obavijestili redakciju Dnevnog lista, koja je cijeli slučaj pratila od samoga početka.

Raskid ugovora

- Umorni smo od cijele priče oko odašiljača koji se nalazi na našoj kući, a posebno me pogađa to što se vezano za ovaj problem po medijima povlači moja obitelj i što se o nama iznose neistine koje su vezane za imovinskopravne odnose. Stoga smo došli u Redakciju Dnevnog lista kako bismo pokazali dokumente i rješenja o vlasništvu nad kućom u kojoj, moram naglasiti, živimo sa svojih dvoje djece i nije nam na kraj pameti hodati okolo i to susjedima dokazivati, kazala je Nelica Kožulj. Na to je njezin suprug Berislav dodao kako ga najviše u svemu boli što nitko od susjeda nije njemu osobno došao reći nešto o odašiljaču niti pokušao razgovarati o izmještanju istoga, nego se istupilo odmah u medije.

- Mi ovdje živimo i želimo održavati dobrosusjedske odnose, a to smo pokazali ovih raskidom ugovora s Eronetom, naglasio je bračni par Kožulj uz napomenu da odašiljač još nije bio pušten u funkciju i da zračenje, ako ga i stvara, nije moglo nikome u proteklom razdoblju naštetiti.
Međutim, Kastriot Kajtazi kaže kao ne vjeruje ništa kao ni ostali susjedi i unatoč obećanju bračnog para Kožulj, nitko neće imati mira dok se odašiljač u potpunosti ne ukloni s krova njihove kuće.

- Mi smo se već izjasnili i dali rok od deset dana da se odašiljač mora ukloniti, kazao je Kajtazi navodeći kako su tada najavili i radikalnije mjere ukoliko se taj zahtjeva ne ispoštuje. Previše se, kako kaže, straha uvuklo među tamošnje mještane da bi tek tako povjerovali u neka obećanja susjeda koji su svojim nezrelim odlukama cijelu dramu izazvali.

Pobjeda mještana

Dnevni list podsjeća, mještani mostarskog naselja Rudnik već su tražili pomoć gradskih, županijskih pa i federalnih vlasti na što su se, kako ističe Kajtazi, svi jednostavno oglušili. Stoga on niti njegovi susjedi ne vjeruju u nikakva obećanja dok se ne provedu u djela.

- Kad odašiljač bude u potpunosti uklonjen s krova obitelji Kožulj, onda ćemo se smiriti , a to će biti pobjeda cijeloga naselja koje je danima živjelo u strahu od budućnosti koja nam je bila režirana s pogubnim posljedicama, zaključio je Kajtazi.