FOTO  Earth Traveling: Mostar među top pet najljepših mjesta na Balkanu

stari most
- Balkanski poluotok sadrži neke od najpopularnijih turističkih destinacija u Europi. Regija je poznata po tome što nudi odličnu kombinaciju povijesti, kuhinje, pustolovine i neka od najljepših prirodnih okruženja na svijetu. Među gotovo 15 zemalja koje u cijelosti ili djelomično leže na Poluotoku, bilo koji posjetitelj razmažen je odabirom destinacija.

Svaka zemlja nudi stotine vrhunskih destinacija. Ipak, postoji nekoliko njih koje imaju reputaciju da turistima nude najuzbudljivija iskustva i to su mjesta koja morate posjetiti, piše Earth Traveling u uvodu.

Na njihovom popisu na prvom mjestu smjestio se slovenski Bled te odmah iza njega Plitvice. Među prvih pet ušli su i Sveti Stefan u Crnoj Gori, grčka Meteora i naš Mostar.

- Smješten na rijeci Neretvi, Mostar je jedan od najstarijih gradova u BiH. Također, on je jedan od nekoliko gradova s bogatim naslijeđem Osmansko-islamske arhitekture. Simbol Mostara je Stari most sagrađen iznad Neretve za vrijeme vladavine Osmanlija 1556. godine - stoji u njihovu opisu.