FOTO  DVD BUNA implementirao projekt zamjene dotrajalog vatrogasnog modula za gašenje otvorenog požara

DVD BUNA, Buna

Ovim putem želimo obavijestiti javnost da smo uspješno implementirali projekt u kojemu smo dobili sredstva od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH za zamjenu dotrajalog vatrogasnog modula s potpuno novim modulom, a na koji smo aplicirali u 2018. godini.

Kao što smo i naveli Središnji državni ured za Hrvate izvan RH je kroz projekt potpore za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH odobrio sredstva u iznosu 25.000,00 HRK za zamjenu dotrajalog visokotlačnog modula za gašenje otvorenog požara s potpuno novim modulom.

Ugradnjom novog visokotlačnog vatrogasnog modula za gašenje otvorenog požara u navalno kombi vozilo jako smo poboljšali učinkovitost Vatrogasne postrojbe DVD-a Buna na spašavanju i zaštiti ljudi i imovine koji su ugroženi požarom.

Iz  četverogodišnjeg iskustva Vatrogasne postrojbe DVD-a Buna,  visokotlačni vatrogasni moduli  su najefikasnije sredstvo za gašenje početnih otvorenih i šumskih požara. Konfiguracija terena na kojem djeluje DVD Buna obiluje nasadima vinograda i voćnjaka, koji su znatan izvor prihoda za lokalno stanovništvo, te kao takva zahtijeva pravovremenu i efikasnu reakciju u sprečavanju širenja požara.