Facebook profil Mostarske kurve zgrozio Mostarce

Facebook, računala, internet, privatnost, Facebook, greška, Facebook, mostarci, šokirani novim profilom, mostarske kurve, Facebook, Facebook, YouTube, hercegovački vicevi, Facebook, Skok prihoda, Facebook, prihodi od reklama, Cijena dionice, Facebook socijalna mreža, Ukupni prihodi, Facebook, od mobilnog oglašavanja
Najnoviji primjer takvog slučaja zgrozio je Mostarce, nakon što se ispostavilo da je netko na društvenoj mreži Facebook otvorio dva profila "Mostarske kurve", na kojima objavljuje fotografije, ali i imena djevojaka, većinom srednjoškolki iz Mostara.

Prvi profil kreiran je prošlog mjeseca, 17. listopada, i do sada je prikupio više od 370 lajkova i brojnih komentara, među kojima su i oni pogrdni, s tim da ima i onih koji osuđuju ovu zlouporabu.

Drugi profil napravljen jučer, a interesantno je da se na oba profila objavljuju fotografije i imena skoro istih djevojaka iz Mostara.

Nema prijava

- U MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) do jučer nismo dobili nikakvu prijavu niti pritužbu na ove Facebook profile i njihove sadržaje - potvrdio nam je Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNŽ, kazavši da ne mora značiti da prijava neće biti naknadno.

"Sarajevski Glamour" ugašen

Pripadnici Odjela za cyber kriminal Federalne uprave policije (FUP) primili su početkom prošle godine dojavu o postojanju strance "Sarajevski Glamour", gdje su postavljane fotografije djevojčica, učenica bh. srednjih škola, u eksplicitnim pozama, često samo u donjem rublju i intimnim kontaktima s djevojčicama ili dječacima uz brojne neadekvatne komentare za njihov uzrast.

Jedan od građana Sarajeva proslijedio je policiji internet-adresu sporne stranice, a stranica je, ubrzo nakon prijave, ugašena, piše avaz.ba

Foto: Facebook