Drugi sastanak predstavnika Zavoda i umirovljenika HNŽ/ K

Rade Bošnjak, ZZO HNŽ

Održani sastanak nastavak je suradnje s ciljem boljeg razumijevanja, otklanjanja eventualnih nejasnoća i poboljšanja međusobne informiranosti.

„Ovaj Zavod usmjeravamo u pravcu povećanja zadovoljstva osiguranika. Umirovljenici/ penzioneri su populacija koja treba zdravstvenu zaštitu svakodnevno. Zavod je vaša kuća i kuća svih naših osiguranika jer mi raspolažemo vašim novcem i sa zdravstvenim ustanovama ugovaramo zdravstvenu zaštitu za vas. Cilj nam je sredstva kojim raspolažemo utrošiti na najracionalniji način i upravo zbog toga želimo razgovarati s vama i svim drugim osiguranicima kako bi zajednički od onoga što imamo dobili najbolje", kazao je Rade Bošnjak, direktor Zavoda.

Nakon uvodnih riječi direktora Zavoda predstavnik Jedinstvenog županijskog/ kantonalnog saveza umirovljenika/penzionera gosp. Alija Tanović i predstavnici udruga/ udruženja umirovljenika/ penzionera Mostara, Jablanice, Konjica i Čitluka pohvalili dosadašnja poboljšanja u dostupnosti zdravstvene zaštite koja je Zavod osigurao uvođenjem elektronskih recepata, elektronskih uputnica u primarnoj zdravstvenoj zaštiti te mogućnosti telefonskog naručivanja lijekova kod svog izabranog liječnika za stabilne kronične bolesnike. Gospodin Tanović je kazao kako su umirovljenici/penzioneri upućeni u događanja i probleme s kojima se ZZO susreće te su spremni dati svoju potporu u nastojanjima Zavoda da naplati prihode iz ranijih godina koje tvrtke, javne i privatne, duguju ovom Zavodu kao i svim drugim pitanjima kojima će se Zavod baviti i koja će doprinijeti poboljšanju zdravstvenog sustava.

Pored pohvala i potpore predstavnici umirovljenika/ penzionera imali su i niz pitanja vezanih za prava osiguranika na određena ortopedska pomagala, premije osiguranja, vakcine za umirovljenike/ penzionere i način ostvarenja prava na liječenje izvan županije na teret sredstava Zavoda, a odgovore na pitanja dali su im liječnici i drugo stručno osoblje Zavoda.

Direktor Rade Bošnjak najavio je nova poboljšanja u dostupnosti zdravstvene zaštite osiguranicima ovog Zavoda koja su planirana u 2016.godini, a odnose se na elektronske uputnice iz primarne zdravstvene zaštite na specijalističke preglede u bolnicama, elektronske zdravstvene iskaznice i niz drugih poboljšanja.
Sastanak je rezultirao zaključkom kako će suradnja umirovljenika/ penzionera ZZO-a HNŽ/ K biti nastavljena kroz sastanke u Zavodu i udrugama/ udruženjima čiji predstavnici iskažu potrebu i želju da predstavnici Zavoda njihovim članovima približe prava i novine iz zdravstvene zaštite.

Direktor ZZO-a HNŽ/ K Rade Bošnjak iskoristio je ovu prigodu i svim umirovljenicima i njihovim obiteljima koji slave blagdan Božića zaželjeti sretan i blagoslovljen Božić te svim umirovljenicima/ penzionerima i njihovim obiteljima sretnu i uspješnu Novu godinu.

Fena