Dragan Pantić izašao je na stanici u Sarajevu i udaljio se u nepoznatom smjeru

dragan pantic

Od prošle srijede Pantić se nije javljao svojoj porodici koja se još nada da je živ i zdrav. Tog dana kamere su oko 6.30 sati snimile Pantića na mostarskoj autobuskoj stanici, gdje je kupio kartu do Sarajeva te potom ušao u autobus koji prometuje do Tuzle.

Porodici je jučer neslužbeno rečeno da Pantić nije izašao u Sarajevu, međutim jutros su nam u porodici potvrdili da su iz policije dobili službenu potvrdu da je osoba koja odgovara Pantićevom opisu izašla u srijedu iz autobusa na autobuskoj stanici u Sarajevu, odakle se uputila u nepoznatom smjeru.

- O svemu je upoznata i sarajevska policija. Još jednom apelujemo na sve građane da, ako imaju bilo kakvu informaciju o njemu, o tome obavijeste policiju - kazali su u porodici Pantić.

Zadnji put kad je viđen, Pantić je na sebi imao svijetlosmeđe hlače i crno-bijelu jaknu. Glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić kazao nam je da je za Pantićem raspisana potraga te da je policijskim stanicama u BIH poslana cirkularna depeša s s opisom i fotografijom nestale osobe.