FOTO  Dom zdravlja Mostar: Od danas počinje sa radom Služba kućne njege

Dom zdravlja Mostar, Dom zdravlja Mostar, karcinom, karcinom dojke, rak dojke, Dom zdravlja Mostar, Mostar, Dom zdravlja, Dom zdravlja Mostar, Mo parking, Dom zdravlja

Služba kućne njege organizirana na ovaj način i u ovolikom opsegu unutar javne zdravstvene ustanove je novost ne samo u Mostaru, nego u regiji  i šire u zemljama okruženja.

Do sada su ovaj posao u gradu Mostaru obavljale ekipe kućne njege Biskupijskog Karitasa , na čemu im se Dom zdravlja Mostar iskreno zahvaljuje i dosadašnju odličnu suradnju će sigurno učiniti još boljom.

U cijeli projekt uloženo je oko 200.000 maraka i od tih sredstava nabavljeno je osam automobila koji su adekvatno opremljeni za taj vid skrbi te uposleno novih šest djelatnika.

Kućna njega neće pokrivati cijeli grad, već samo dio grada koji je i do sada pokrivao Dom zdravlja Mostar, kazao je direktor Doma zdravlja Mostar Davor Pehar, dodavši kako kućna njega za sada neće pružati usluge za njegu tzv. akutnih pacijenta.

Za sada, osam timova za njegu u kući , će pružati usluge za kronično oboljele pacijente koji su zbog prirode svoje bolesti ili teško pokretni ili su trajno vezani za postelju. Ta njega će se pružati pod okriljem izabranog liječnika obiteljske medicine, odnosno primarne zdravstvene zaštite.

Zbog nedostatka registra ovakvih pacijenata,ne može se govoriti o brojkama onih kojima je ova služba namijenjena, ali ih sigurno ima dosta. Evidencija će biti točnija kada služba počne sa radom.

Sigurno je da će ove mobilne ekipe značajno pomoći kako pacijentima, tako i članovima njihovih obitelji koji su do sada sami skrbili o njima.

Po riječima gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, koji je također prisustvovao današnjem početku rada Službe za kućnu njegu, Grad Mostar participirao je provedbi ovog projekte, kao što to čini i u svim ostalim aktivnostima koje se provode u sklopu Doma zdravlja Mostar.

"Mi se uistinu želimo brinuti o našim sugrađanima, da podignemo njihovu kvalitetu življenja i da im olakšamo život", kazao je Bešlić.

(Fena)  www.dzmostar.com