Do kraja mjeseca rujna bit će uključene sve elektrolitičke ćelije u Elektrolizi

Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, alumunij, Aluminij Mostar, Hyundai, Aluminij Mostar, plin, aluminij, prijetnje, samoubojstvo, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, gašenje, Ivo Bradvica, Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, Aluminij Mostar, Vlada FBiH, Aluminij Mostar, dioničari, priopćenje, Aluminij Mostar, financijska policija, Aluminij Mostar, vlada Federacije BiH, aluminij, otpremnine, plate, ep hz hb, aluminij, blokada, aluminij, ponuda, federalna vlada, Aluminij Mostar, Elektroprivreda HZHB, struja, Aluminij Mostar, šteta, ugovor, Aluminij Mostar, hotel, tužba, Aluminij Mostar, gubitak, aluminij, Aluminij Mostar, voda, Aluminij Mostar, vlada Federacije BiH, Aluminij Mostar, mostarski aluminij, Aluminij Mostar, boksit, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, aluminij, mostarski aluminij, Aluminij Mostar, mostarski aluminij, alumunij, aluminij, Aluminij Mostar, struja

...Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija Samirom Anićem, usvojili Rebalans Plana poslovanja Aluminija za 2010. godinu, kojim se mostarska tvornica vraća na puni proizvodni kapacitet.

Kako su i izvjestitelji po pitanju Rebalansa Plana (izvršni direktor za tehničke poslove i razvitak Velimir Ćavar i izvršni direktor za ekonomsko-financijske, knjigovodstvene i komercijalne poslove Mladen Galić) istaknuli, raduje što je povod rebalansu poboljšanje ukupnoga stanja u aluminijskoj industriji, koje se i dalje popravlja postupno i sporo. Planom je predviđeno tijekom svibnja i lipnja uključiti 16 od preostalih 32 isključene elektrolitičke ćelije u Elektrolizi, dok će i posljednjih 16 biti pušteno u rad do mjeseca rujna.
Članovi Nadzornoga vijeća usvojili su i Strategiju (kratkoročnu, srednjoročnu i dugoročnu), razvitka Aluminija, donesena je i Odluka o izmjeni i dopuni Pravilnika o zaštiti na radu, čime je spomenuti pravilnik Aluminija usklađen sa zakonskim propisima.
Izvršni direktor za pravne, kadrovske i zajedničke poslove Ivo Bradvica izvijestio je nazočne o novostima s posljednjega zasjedanja Povjerenstva za pripremu i prodaju 88% kapitala Aluminija, čijim je dopredsjednikom. Potvrđeno je potom jasno i nedvojbeno zajedničko stajalište Uprave Društva, Nadzornoga vijeća i Sindikata Tvornice kako Aluminij nikada ne će prestati na uvjete protivne interesima njegovih djelatnika i ove regije. Ostaje se, tako, pri ranijemu stajalištu da Vlada FBiH treba produljiti postojeći Sporazum o rješavanju otvorenih pitanja između Vlade FBiH i Aluminija d.d. Mostar (koji ističe 8. svibnja 2010. godine), poništiti neuspjeli međunarodni Natječaj za prodaju 88% kapitala Aluminija, sazvati novo povjerenstvo i izjasniti se o daljnjim postupcima, usuglašavajući u cijelosti stajališta s Aluminijem i poštujući u potpunosti odrednice iz Sporazuma.
S obzirom na činjenicu da se s nadnevkom zasjedanja NV-a poklopila prva obljetnica imenovanja nove Uprave Aluminija, direktor Ivo Lasić iskoristio je prigodu osvrnuti se na proteklo razdoblje i čestitati svojim suradnicima, rukovodećemu timu i svim djelatnicima, na mudroj politici poslovanja kojom je Aluminij nadvladao sve prijetnje svjetske ekonomsko-financijske krize koja nas je snažno pogodila.
Članovi NV-a Aluminija donijeli su i Odluku o sazivanju redovite godišnje Skupštine Društva, koja će biti održana 1. lipnja 2010. godine.

Ured za odnose s javnošću