Do kraja godine obeštećenje za 231 radnika

Aluminij Mostar, aluminij, Aluminij Mostar, mostarski aluminij, aluminij, Aluminij Mostar, Hyundai, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, aluminij, Aluminij Mostar, Hrvatska, Aluminij Mostar, aluminij, Aluminij Mostar, vjekoslav domljan, Željko Kordić, aluminij, alumunij, Željko Kordić, aluminij, propast, tvrtke, Nikica Ljubić, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, deblokada, nada, Aluminij Mostar, otpremnine, aluminij, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, aluminij, doprinosi, osiguranje, Aluminij Mostar, samački hotel, Aluminij Mostar, aluminij, Aluminij Mostar, čerupanje, platformaši, aluminij, Aluminij Mostar, vlada Federacije BiH, Vlada Federacije, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, aluminij, Aluminij Mostar, aluminij, dr. Dragan Čović, Zdenko Klepić, aluminij, Aluminij Mostar, aluminij, Aluminij Mostar

Predsjednik Udruženja bivših radnika Aluminija Alica Rahimić kaže kako bi do kraja ove godine obeštećenje trebao dobiti 231 bivši radnik koji je na popisu, ali kako će komisija koja je sastavljena kako bi obradila popise i dala mišljenje provjeriti sve koji su na popisu i utvrditi ispunjavaju li isti uvjete za prvu skupinu koja će biti isplaćena, piše Dnevni list.

Sastanak

Za isplatu ovih radnika potrebno je nešto manje od dva milijuna maraka, a Rahimić se nada da će i buduća vlast u Federaciji kao i ova trenutačna raditi na dobrobit svih u i oko Aluminija. Rahimić kaže kako će u idućem tjednu zatražiti sastanak s članovima Uprave Aluminija kako bi se vidjelo u kojoj fazi je cijeli postupak. Uskoro bi se i članovi Vlade trebali sastati s Upravom Aluminija kako bi se utvrdilo kojim tijekom će ići isplate i ima li dovoljno novca za prvu fazu.

Redoslijed

Premijer Federacije Nermin Nikšić nakon zadnje sjednice Vlade kazao je kako bi isplata otpremnina bivšim radnicima Aluminija trebala početi do kraja godine, a isto je potvrdio i ministar financija Ante Krajina koji pojašnjava da bi proces trebao početi 15. prosinca. Po njegovim riječima, isplate bi trebale ići po redoslijedu kako su se ljudi prijavljivali i dostavljali zahtjeve. Naveo je kako se tek s Upravom Aluminija treba usuglasiti o svemu, ali da bi sve naknade trebale biti isplaćene do kraja iduće godine.