Do kada će Mostar biti talac huligana?

Tako se Mostar opet našao u središtu pozornosti po ružnim scenama, a nažalost ovoga puta brutalni napad se dogodio na očigled zaprepaštenih građana, a ni zaštitari koji su angažirani upravo zbog ovakvih stvari nisu stigli reagirati.

Mostar: Napadnuta dva maloljetnika od strane huligana u parku "Zrinjevac"

Skupina huligana, njih sedam do osam su napali učenike hrvatske nacionalnosti palicama i kada su obavili krvavi posao pobjegli su u pravcu istočnog dijela grada. U blizini se našao i policajac kome nije preostalo ništa drugo nego pozvati ophodnje koje su ubrzo i došle na lice mjesta.

Ovo nije prvi puta da se događaju napadi u centru grada koji izgleda opet postaje svojevrsna ratna zona i mjesto iživljavanja huligana nad mladićima suprotne nacionalnosti. Do dana današnjeg još nitko nije obznanio imena huligana koji su napali i povrijedili dva mlada nogometaša HŠK Zrinjski, kao ni počinitelje napada na dvojicu mladića u parku Zrinjevac i predzadnji napad na slučajnog prolaznika.

 

 

Foto: Kadeti HŠK Zrinjski pretučeni u Liska parku

Napadnuti mladići su uz pomoć osoblja gimnazije odvedeni u Hitnu pomoć, a jedan od mladića, koji je iz Uskoplja, zadobio je vidljive ozljede u predjelu glave, dok je drugi mladić iz Mostara  zadobio nekoliko udaraca u predjelu glave, ali bez krvavih tragova.

Mostar: Oko ponoći na Bulevaru napadnut prolaznik A.T. (1978) od strane četri osobe mlađih godina

Kako doznajemo sinoć u večernjim satima privedena su tri napadača u prostorije MUP-a HNŽ, ali osim te šture vijesti nema nikakve informacije o napadačima, niti kakve ih sankcije očekuju.

Do kada će ovaj grad biti talac huliganizma i do kada će napadači ostati nekažnjeni i anonimni pitaju se građani Mostara koji sa prvim sumrakom izbjegavaju područje oko Španjolskog trga, ali kako se iz posljednjih slučajeva vidi sigurnosti nema ni u sred bijela dana.

Javnost i građani grada Mostara očekuju imena nasilnika i sankcioniranje istih, u suprotom stranice crne kronike bit će punu slučajeva koji su nažalost postali svakodnevnica podijeljenog grada.

hercegovina.info