Djeca iz Nevesinjskog vrtića u posjetu Mostarskim mališanima

dječiji vrtići, Dječji vrtići, Nevesinje, ciciban
Tim povodom je upriličena priredba na kojoj su dječica pjevala i glumila u različitim predstavama. Roditelji i djeca su zajednički pripremili slana i slatka peciva, koje su dijelili s drugim roditeljima i mališanima u vrtiću.

Danijela Kegelj, ravnateljica ustanove "Dječji vrtići" Mostar je izrazila zadovoljstvo zbog prijateljskog posjeta dječice iz Nevesinja.

"Ove godine smo taj dan obilježili na posebno lijep način, jer su nam u goste, pored djece iz "Cicibana" došla i djeca iz predškolske ustanove iz Nevesinja. Ovo je početak dugogodišnjeg druženja i suradnje između vrtića "Radobolja" i vrtića iz Nevesinja na što sam jako ponosna", kazala je Kegelj.

Suradnja

Cilj obilježavanja ovoga dana je zajedništvo općenito. Naime, u sklopu suradnje spomenutih ustanova, jučer su mališani iz Nevesinja obišli Stari grad i Stari most.

Milena Kapor, ravnateljica vrtića iz Nevesinja je kazala kako je zadovoljna postignutom suradnjom s "Radoboljom" te kako se nada da će se pretočiti u tradiciju.

"Djeca su jako sretna, kao i njihovi roditelji. Tako smo i mi bili uzbuđeni kada su naši dragi gosti prije sedam dana dolazili kod nas. Došao je i na nas red da uzvratimo posjet. Vrlo je važno da se djeca u ovom uzrastu upoznaju. U razdoblju ranog obrazovanja je bitno stvoriti takav ambijent, kako bi se djeca već u tom razdoblju naučila družiti", istaknula je Kapor.

Aleksanda Kraljić, predsjednica Udruženja žena "Hercegovka" iz Nevesinja , koja je zaslužna za suradnju spomenutih ustanova kazala je kako je cilj zajedničke suradnje prvenstveno suživot i mir. "Ovaj projekt je dio velikog projekta ‘Pro budućnost' kojeg financira američka agencija USAID", rekla je Kraljić.

Ayman Abulaban, predstavnik UNICEF-a, je jučer u sklopu posjeta Mostaru, posjetio i vrtić Radobolju te je tim povodom istaknuo kako je rano obrazovanje iznimno važno za razvoj djece.

Utisci mališana

Da su dječica naprosto uživala u ovom danu, potvrdio nam je i mališan iz

Nevesinja, Miloš Savić. "Super mi je u Mostaru, družim se s prijateljima i sudjelovao sam na priredbi gdje sam recitirao pjesmicu. Priredba mi se jako svidjela", kazao je Savić. Novinarima Dnevnog lista je s ponosom i osmjehom na licu recitirao pjesmicu. "Ima jedno mjesto iza sedam gora gdje sva djeca spavaju, jer spavati se mora. Ima u tom mjestu jedna gospođica prava koja nikad, nikad ne želi da spava", recitirao je maleni Miloš.

Dnevni list