Direktor Keša: Pirotehnika je izazvala požar, nema što drugo biti

požar, keš

Požar je podsjećamo izbio u srijedu navečer oko 19 sati. Kako nam je rečeno, preksinoć u tvrtci nije bilo nikog od radnika, a požar se jako brzo razbuktao i progutao skladište.
Gorjele su palete s građevinskim materijalom, a začas se vatra proširila po velikom dijelu hangara. Nad tvrtkom se nadvio gust dim, a prvi koji su primijetili da gori bili su ljudi iz okolnih kuća i stanova. Netko od susjeda je i zvao vatrogasce, a oni su za četrdesetak minuta uspjeli obuzdati vatru, no dotad je veći dio skladišta s građevinskim materijalom izgorio.
Jučer su u krugu "Keša"  radnici  raščišćavali zgarište, a u tvrtku je došao i direktor Čuljak koji je kratko izjavio da smatra kako je uzrok požara pirotehnika. "Nema što drugo biti, da je planulo u nekoj drugoj noći, ali ovako, sigurno je zbog pirotehnike planulo", rekao je on.
I susjedi su potvrdili da su djeca u tom kvartu mahom koristila pirotehnička sredstva, vatromete i rasprskavajuće rakete te da je vjerojatno jedna od raketa pala u skladište u krugu tvrtke i izazvala požar. Na pitanje o visini materijalne štete, Čuljak je odgovorio da će se to znati tek kada se uradi inventura.
"Teško mi je sad procijeniti, građevinski materijal je gorio, sreća pa je u ovom dijelu skladišta bio malo jeftiniji. Ja mislim da šteta ipak neće biti veća od stotinu tisuća maraka", zaključio je na kraju. Objasnio je i da u skladištu nije bilo struje što samo pojačava sumnje da je pirotehnika kriva za požar.
Pripadnici Vatrogasne postrojbe Mostar na preksinoćnu intervenciju su izišli s četiri vozila i dvanaest vatrogasaca. Kako su rekli, požar su uspjeli lokalizirati za četrdesetak minuta i spriječiti njegovo širenje na okolne objekte unutar kruga tvrtke.

Dnevni list