FOTO  Deponija smeća pored Osnovne škole Ilići, mještani ogorčeni

Mostar, Ilići, Smeće, deponija

Fotografije koje je portal Hercegovina.info dobio od ogorčenih mještana u Ilićima, snimljene pored Osnovne školi Ilići. Kontejneri se nalaze u neposrednoj blizini škole cc 50m. Unatoč više komunalnih poduzeća koji bi trebali brinuti za čistoću i odvoziti smeće na zato predviđene deponije ovaj dio naselja Ilići se pretvorio u deponiju. Kraj svog tog smeća djeca od prvog do devetog razreda svakodnevn prolaze te se roditelji pitaju: „Jeli ovo treba prvašićima biti prizor pred prve dane polaska u školu, da li ih ovaj primjer uči  kako da se odnosi prema okolini te da li je ovo prvačićima putokaz do škole. „

Svako drugo dijete koje ide u osnovnu školu prolazi pored ovog, gdje na istoj „šetnici" se zaustavljaju i po nekoliko puta dnevno auta sa par cigana unutra koji preturaju po stvarima te dobacuju djeci.

Prigradsko naselje Cim za razliku od Ilića određenim danima prikuplja odvoz smeća te ovakve primjere nećete vidjeti Cimu te se mještani Ilića sa pravom pitaju zašto su oni drugačiji od ostalih zašto ih komunalci zaobilaze.