FOTO  Debeli minusi i snijeg stižu u Mostar!?

snijeg, Mostar, vremenska prognoza, Mostar, Hercegovina, snijeg, ljeto, Mostar, snijeg, Mostar, snijeg, snijeg, Mostar, snijeg
Snijeg i kiša nastavit će padati i sljedećih dana, a prema dugoročnim prognozama padaline će se zadržati sljedeća dva tjedna.

Promjene u temperaturama

Prema norveškom meteorološkom institutu yr.no za vikend na područje Mostara dolazi bura, s kojom će doći i do pada temperatura.

U cijeloj regiji temperature će pasti ispod nule, a u većem dijelu Bosne se očekuju snježne padaline, dok bi snijega trebalo biti i na području Mostara. Snijeg se u Mostaru očekuju po nekim prognozama u nedjelju kao i u ponedjeljak. Promjene u temperaturama očekuju se od vikenda kada će uslijediti veliko zahlađenje i minusi.

Prema prognozama postoje velike naznake da će nam kraj veljače donijeti ledeni val, odnosno led i snijeg u cijeloj regiji što će biti najhladniji dio zime kada će jutarnje temperature ići ispod minus deset. U nedjelju kao i početkom sljedećeg tjedna jutarnje prognozirane temperature zraka kretat će se od -17 do -10 stupnjeva, a u Hercegovini do minus pet. Početkom ožujka zadržat će se i dalje hladno vrijeme. Najniže temperature imat će vrijednosti od minus osam do minus dva stupnja.

Kobna 2012. godina

Podsjetimo, u Mostaru je snijeg napadao u veljači 2012. godine koja je ostala zapamćena kao mjesec u kojem je Hercegovinu pogodilo najjače snježno nevrijeme u posljednjih nekoliko desetljeća. Početkom veljače počeo je padati snijeg te se pretpostavljalo da će biti kao i prethodnih godina, par centimetara, zadržati se dva do tri dana te da će s prvom kišom nestati.

No, dogodilo se to da se snijeg zadržao sve do 15. veljače, a izmjerene su i najviše visine snijega u nekim gradovima. U gradskim sredinama snijeg je iznosio u prosjeku 80 centimetara, a u okolnim mjestima, selima i brdima i preko jednog metra.

Sela su bila izolirana, promet u gradovima je bio obustavljen u potpunosti, namirnica u trgovinama je nestalo, a svi skupa smo proživjeli jedan kaos, a još više nas je zbunjivala nespremnost i neorganiziranost lokalnih vlasti koje je zateklo ovo nevrijeme.

Pojedini dijelovi grada bili su bez struje i vode, praktički, snijeg je tada blokirao život u Mostaru, ali i ostalim gradovima BiH. Metereolozi su tada kazali kako takvo nevrijeme neće još zadugo zadesiti Mostar.

Dnevni list