FOTO  Dan kada su Hercegovina i Slavonija zavijeni u crno

studentski zbor, svijeće, Mostar, nastradali studenti, Mostar
...u kojoj je smrtno stradalo četvero mladih ljudi, studenata Sveučilišta u Mostaru koji su krenuli  kući za blagdane u Slavoniju.

Četvero hrvatskih državljana, dvije djevojke i dva mladića iz Vinkovaca i okolice, utopilo se nakon što se u subotu oko 10 sati vozilo vinkovačkih prometnih oznaka survalo u Neretvu sjeverno od Mostara, a samo jedan putnik se uspio spasiti i isplivati. U vozilu Škoda Fabia koje se survalo u Neretvu nalazile su se dvije mlađe muške osobe inicijala V. B. (1991.) i T. V. (1995.) i dvije djevojke, Š. A. (1993.) i T. V. (1995.), dok se mladić D. R. (1995.) uspio spasiti tako što je isplivao iz Neretve", priopćili su iz MUP-a HNŽ.

Tijekom toga dana i večeri studenti, ali i mnogi građani palili su svijeće na Sveučilištu u Mostaru.

Duboko nas je pogodila tragična vijest o pogibiji naših studenata. Obiteljima poginulih u svoje osobno ime, i u ime Sveučilišta u Mostaru, izražavam najdublju sućut. Naše misli su sa obiteljima nastradalih. Ovo je težak i veliki gubitak za Sveučilište u Mostaru. Sveučilište u Mostaru će sačuvati vječnu uspomenu na naše studente, izjavila je nakon nesreće rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić.

19.XII.2015. - 19.XII.2016.
Tena Vračević Domagoj Roso Antonija Šarić Vjekoslav Božanović

Božić bez vas nije više isti
Zagrlio vaš je osmjeh, vaše snove
Sjećanja i molitve još su tu
Ne prestaju!