VIDEO  Dalibor Miloš u Dobar, loš, zao: Mostar je grad s košarkaškim prvakom BiH, a bez prave dvorane

dalibor miloš
Aluminij Mostar nalazi se u teškoj situaciji. Nakon nedavnog štrajka radnika, u ponedjeljak je Mario Gadžić razriješen s dužnosti direktora, a na tom mjestu najduže na razdoblje od šest mjeseci, zamijenit će ga član Uprave Dražen Pandža.

"Od 1.7.2017. do 1.7.2018. rezultat je minus 43 milijuna što je nažalost jedan od najvećih minusa koje je firma napravila. Rezultat se ne ogleda samo u pustim brojkama, vi možete raditi minus ali zato da se pripremite za neki period koji iza toga dolazi. Iz svih podataka, iz plana poslovanja, nama je u Nadzornom odboru bilo sasvim jasno da će se taj niz do kraja godine povećati za sigurno još 15 ili 20 milijuna. Znači, mi ne pričamo o samo 43 milijuna, mi pričamo za šest mjeseci još dodatnih 15 ili 20 milijuna gdje direktor otvoreno kaže da on to ne može promijeniti. Ako imamo direktora koji kaže da je takva situacija i da on nema nikakve moći da to promijeni, onda je na Nadzornom odboru da proba nešto uraditi i da proba dovesti nekoga drugog koji može nešto promijeniti."

Dalibor Miloš se deset godina nalazi i na čelu HKK Zrinjski koji je ove godine osvojio svoju prvu povijesnu titulu prvaka BiH.

"Predsjednik Zrinjskog ili predsjednik bilo kojega košarkaškog kluba u većini slučajeva je takav da ste vi izabrani da nosite teret. Vi ste ti koji morate naći pare, koji morate odraditi organizaciju unutar kluba. Tako da je to doslovno teret. Zrinjski je tu još možda malo i u specifičnijoj situaciji. Naši budžeti se pune, možda za razliku od ove godine kada smo ovim uspjehom stvarno bili ispraćeni od strane grada, županije i javnih firmi, ali prijašnjih godina nismo bili tako ispraćeni i budžet se uglavnom punio kroz aktivnošću i rad članova uprave. Prvo od predsjednika pa dole svi koliko mogu pomoći, i s te strane to je jedno veliko opterećenje."

Mostarski dvoranski sportovi iz godine u godinu nižu sve veće uspjehe pa se često poteže i pitanje dvorane koju grad Mostar nema i klubovi svoje utakmice moraju igrati u školskoj dvorani na Bijelom brijegu.

"Mostar je klub s prvakom a bez dvorane. Vjerojatno ova činjenica da smo prvaci neće ništa promijeniti. Grad je u situaciji u kakvoj jeste. Stvarno moram reći da su ovu sezonu i gospodin Bešlić i gospodin Herceg se potrudili nam pomoći odnosno smanjiti i poboljšati uvjete u kojima mi treniramo i radimo, ali opet je to samo ublažavanje simptoma. Mi nemamo dvoranu, a ja ne vjerujem da ćemo mi imati dvoranu uskoro. Zašto je to tako ne znam, možda trebamo čekati izbore da prođu, da se stvori možda nova federalna vlada pa da netko kaže stvarno ovo više nema smisla, hajmo se svi zajedno potruditi i s razine vijeća ministara i s razine vlade federacije, i s razine županije a onda tek i s razine grada jer je sasvim očigledno da grad ne može iznijeti ovaj projekt. Pa svak pomalo pa možda i kroz par godina da se skupe sredstva i da se napravi dvorana."

Ostale teme kao što su budućnost Aluminija i zašto je potrebna jaka uloga SAD-a u BiH, kao i poruku gledateljima, pogledajte u prilogu.