DAAAM International Week 2016 na Sveučilištu u Mostaru

sveučilište

...kada je planiran čitav niz aktivnosti, međunarodna doktorska škola, radionice Međunarodne inženjerske akademije, radionice Synergy Network asocijacije te središnji događaj, 27. Međunarodni DAAAM simpozij, iz područja inteligentne proizvodnje i automatike. Sve navedene aktivnosti pratit će kulturna izložba Markusa Stoppera.

DAAAM International (Danube Adria association for automation and manufacturing) osnovan je i temelji se na ideji profesora Branka Katalinića, 5. studenog 1990. godine u Beču. Međunarodna je mreža za znanstvenu, akademsku i gospodarsku suradnju koja nudi svjetski forum za inženjere, istraživače, znanstvenike i gospodarstvenike, na kojem su u mogućnosti prezentirati i razgovarati o trenutnom statusu i utjecaju napredne proizvodnje i automatizacije. Tijekom posljednjih 26 godina aktivnosti DAAAM International Vienna podržalo je preko 10 000 znanstvenika i stručnjaka iz preko 50 zemalja širom svijeta. U zadnjih 5 godina DAAAM International Vienna svoj fokus stavlja na aktivnosti koje se odnose na regionalnu i globalnu dugoročnu suradnju među sveučilištima.

Suradnja DAAAM International Vienna sa Sveučilištem u Mostaru datira od 1997. godine kada je na Sveučilišta u Mostaru organizirana Prva međunarodna konferencija „UPS - Upravljanje poslovnim sustavima".
Rezultati koji se žele postići ovim projektom su mnogobrojni, jer ovakva suradnja pruža razne mogućnosti Sveučilištu u Mostaru, a i cijeloj Bosni i Hercegovini. Neke od vrijednosti ove vrste događaju su promoviranje naše države i Sveučilišta na svjetskoj razini, mogućnosti suradnje sa svjetski priznatim sveučilištima te stvaranje znanstvenih i stručnih zvanja uistinu potrebnih na tržištu rada, kontinuirano ulaganje u tehnološke inovacije te postizanje iznad navedenih ciljeva.

Više informacija može se pronaći na web stranici www.daaam.info.