Carinskoj upravi u Mostaru prijeti bankrot !?

Kamioni na parkiralište mostarske carinarnice tijekom radnog tjedna sve rjeđe dolaze, a špediterske kuće zbog katastrofalnog rada uprave bježe u druge carinske ispostave, gdje je usluga puno bolja i ekspeditivnija. Opseg posla, tvrdi izvor, gotovo je prepolovljen u odnosu na prije dvije do tri godine, s tendencijom daljnjeg pada.

Da nije Aluminija Mostar i još nekoliko većih poduzeća s prostora mostarske regije, carinske službe u ovoj carinskoj ispostavi ne bi imale što raditi, ističu sugovornici VL, koji krivnju za pad poslovanja usmjeravaju prema šefu Regionalnog carinskog centra Senadu Mariću. Tvrde da sa špediterima gradi vrlo loš odnos, optužuju ga za inertnost i nestručnost.

Odgovarajući na prozivke u kratkoj izjavi za Večernjak prozvani Senad Marić samo nas je uputio na Upravu za neizravno oporezivanje u Banjoj Luci koji je, kako je dodao, jedini ovlašten davati izjave za medije. “Znate kako se to radi i za sve pitate njih”, objasnio je Senad Marić.

Glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje BiH Ratko Kovačević, nakon provjere službene statistike o prometu koji ostvaruje carinska ispostava u Mostaru, demantira iznesene tvrdnje o bankrotu.

Sudeći prema podacima koje smo dobili iz Uprave za neizravno oporezivanje, ipak nije u pravu jer Carinska ispostava Mostar koja pokriva golemo tržište ima manji promet od, primjerice, Carinske uprave u Grudama. Carinska ispostava u Mostaru obradila je 19.525 carinskih rješenja, dok su primjerice kolege u Grudama obradile 21.338 rješenja. Kad se uzme u obzira veličina područja i broj tvrtki koje obrađuje carinska ispostava u Mostaru, tvrde naši sugovornici, onda su rezultati uistinu poražavajući.

večernji list