Čapljinac kao lažni šef EUPM-a varao Mostarce

Policija je uhitila, a Općinski sud Mostar pritvorio 29-godišnjeg Eldina Komada iz Čapljine, nastanjenog u Sarajevu, bivšeg djelatnika međunarodnih snaga u BiH, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica zbog više kaznenih djela lažnog predstavljanja i prijevare koje je počinio u Mostaru. Kako kažu iz Županijskog tužiteljstva, spočitava mu se da je viđenijim Mostarcima nudio agentske usluge, predstavljajući kao jedan od šefova Europske policije u BiH (EUPM) i Ujedinjenih naroda (UN) te zauzvrat tražio novac, piše večernji list.

- Prijavila su ga dvojica građana koji su mu dali novac za kojekakve obećane sigurnosne usluge, i to u jednom slučaju 2000., a u drugom 1200 maraka. Vjerujemo da ima još prevarenih pa ih ovim putem pozivamo - kažu iz ovog tužiteljstva. Da mu ‘posao' baš i nije tako loše išao, svjedoči i podatak da su ga prijavili i stanodavci kojima nije izmirio obveze u posljednjih 80 dana, koliko je proveo u apartmanu u naselju Balinovac. Njima je ostao dužan više od 2.500 maraka. Naime, stanodavca je prethodno nazvao iz Sarajeva, lažno navodeći da zove iz baze Butmir.

- Ako imate slobodnih apartmana, jedan naš visoki dužnosnik bi neko dulje vrijeme boravio u Mostaru. Što se tiče plaćanja, ništa ne brinite, samo nam dostavite račun i sve će biti podmireno - govorio je glas preko žice, da bi nakon nekoliko dana na njihova vrata pokucao Komad pokazajući lažnu značku međunarodnih snaga.