FOTO  Bunica spas Mostarcima od velikih ljetnih vrućina

Bunica
Ljetne noći su mnogi uz gitaru i piće provodili uz obale Bunice, a znalo se često baciti tavle, tenisa pa i nogometa. Bio je tu nekada i plavi most sa kojeg se skakalo, a koji je ujedno služio kao brana da bi voda bila toplija i dublja, a često se na betonskim rubovima bazena nije moglo naći mjesto za peškir.

Danas Bunica izgleda dosta tužno, zapušteno... Ipak, na istoj i danas smo zatekli nekoliko kupaća. Plavog mosta (brane) nema pa je voda tek tolika da se može malo rashladiti u ove vruće dane.

„Već četrdesetak godina dolazim sa suprugom ovdje. Doduše u tijeku rata nismo, a ovih par zadnjih ljeta možemo reći da smo na Bunici skoro svaki dan. Ne kupamo se, nego više uživamo u ovom zraku i napunimo baterije za gradsku buku", rekao nam je stariji gospodin koji sa svojom gospođom uživa u hladovini nedaleko od rijeke.

Također smo porazgovarali sa nekoliko mlađih kupača koji su nam rekli da je voda hladna, ali i dosta plitka što ih dosta žalosti. Ipak, tu i tamo pronađu neko mjesto otkuda mogu skočiti u hladnu Bunicu i barem malo zaplivati.

Hercegovina.info