Bruce Lee ostao jedini čuvar mostarskog Zrinjevca

Bruce Lee, spomenik, Mostar, Ante Tomić, Nino Raspudić, Bruce Lee, park Zrinjevac, park, Mostar
Uskoro nakon obnove, Mostar dobiva jedan moderan i lijepi park u centru gradu kojem su se najviše obradovali najmlađi Mostarci.


Radi očuvanja parka od devastacije, grad Mostar potpisuje ugovor s jednom zaštitarskom tvrtkom za usluge 24-satne fizičke zaštite parka u iznosu od 69.000 KM na godišnjem nivou. Prije četiri mjeseca istekao je ugovor između Grada Mostara i zaštitarske tvrtke koji nije produžen, a razlog neproduženja ugovora je nova vrsta zaštite parka, odnosno uvođenje videonadzora. Međutim, video nadzor, iako najavljen još uvijek nije uveden.
Danas o parku brinu samo dva komunalna radnika, jer su trojica u međuvremenu otišla u u mirovinu, a nitko nije došao na njihovo mjesto.
Šetajući parkom može se primjetiti polomljena rasvjeta, klupe, dječije igračke... Čak i kante za otpatke su se našli na meti vandala.
Psi u parku

Također, primjećeno je da nesavjesni građani u park izvode i svoje pse unatoč zabrani koja je vidno istaknuta. Ako uskoro ne dođe do uvođenja videnadzora odnosno eventualnog produženja ugovora sa zaštitarskom tvrtkom ovom parku u skorije vrijeme totalna devastacija.
Do tada ga jedino pod budnim okom čuva Bruce Lee. Nadati se je da će Grad Mostar uskoro naći način kako zaštiti ovaj najljepši i najveći mostarski park od daljne devastacije. 

DNEVNI LIST