Božićni koncert Hrvatske glazbe Mostar - 18.12.2015

hrvatska glazba mostar, Božić, koncert
Mostar nastala je 17. svibnja 1890. godine i najstariji je puhački orkestar u Bosni i Hercegovini Od tada, do ovih dana, usprkos svim nedaćama, ratovima i drugim nepogodnostima, uspjela se održati. U njezinoj povijesti bilo je padova i uspona, pa i prekida djelovanja, ali je uvijek kao feniks, glazba nastavljala svoj život.
Danas Hrvatska glazba Mostar živi i radi u nemogućim uvjetima. Hrvatska glazba je prepuštena sama sebi i postoji isključivo zbog entuzijazma svojih glazbara. Usprkos lošim uvjetima Glazba ima svoje stalne nastupe: nastup na Silvestrovo, karnevalska povorka, budnica 1. svibnja i božićni koncert.

Od 25 članova, koliko ih broji Hrvatska glazba Mostar, njih čak 11 uspješni su studenti Sveučilišta u Mostaru.
Hrvatska glazba Mostar i ove godine tradicionalno organizira svoj božićni koncert, koji će biti održan u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača 21.12.2015. u Galeriji kraljice Katarine Kosače s početkom u 19 sati.
Ulaz je slobodan.
Ovoga puta Hrvatska glazba Mostar, pod dirigentskom palicom maestra Damira Bunoze, ugostiti će soliste: Miu Tadić, Jelenu Šimić, Romea Nikolića i Karla Zeljku.
Hrvatska glazba Mostar zahvaljuje od srca sponzorima koji su omogućili da se održi još jedan božićni koncert: Pekarna Mlini, Croatia Studio, Beer_ti&ja, Binvest d. o. o., Ožujsko pivo, Golden pub i Ataco d. o. o.