Bošković: Zdravstveni sustav BiH je preglomazan, na području HNŽ-a djeluju tri bolnice

Vlada HNŽ, Mladen Bošković, Mladen Bošković, zdravstvo
Na konferenciji za novinare uoči okruglog stola, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije Mladen Bošković ukazao je na preglomazan zdravstveni sustav BiH, kazavši kako samo na području HNŽ-a djeluju tri bolnice.

On je kazao kako je BiH složena zemlja, te da nema samo preglomazan zdravstveni nego i svaki drugi sustav, a da bi se napravio veći iskorak, prvenstveno je potrebno riješiti ustavno uređenje BiH.

Na okruglom stolu, uz liječnike, sudjeluju ministri zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Srednjobosanske, Hercegbosanske te Posavske županije.

''Jedan od razloga ovoga okruglog stola je da mi Hrvati koji djelujemo kroz HDZ BiH napravimo presjek stanja zdravstvenog sustava na cijelom području BiH, ali s posebnim osvrtom na ovih 5 županija'', kazao je Bošković.

Govoreći o korupciji u zdravstvu, on je kazao se HDZ BiH ne boji govoriti o korupciji te kako ne smatra ako je pojedinac korumpiran da je korumpiran cijeli zdravstveni sustav i odbacuje bilo kakvu mogućnost povezivanja korumpiranosti sustava s korumpiranošću pojedinaca.

''Zdravstveni sustav treba biti po mjeri čovjeka, zdravstvenog osiguranika, odnosno po mjeri bolesnika kojemu je ta zdravstvena skrb i najpotrebnija'', kazao je ministar Bošković.

Okrugli stol "Analiza zdravstvenog sustava u BiH" treći je u nizu okruglih stolova koje organizira HDZ BiH.

Ravnateljica Političke akademije HDZ-a BiH Lidija Bradara kazala je kako su do sada upriličeni okrugli stolovi na temu obrazovanja, branitelja, te da slijedi okrugli stol o gospodarstvu.

Također je najavila skoro organiziranje niza javnih tribina o svim aktualnim temama.

Fena