FOTO/VIDEO  Blaž Slišković: Grad Mostar se mora ponositi sa Zrinjskim

Blaž Slišković, Mario Vrankić, Dobar loš zao emisija, naša tv
Virtuoz na terenu, ali isto tako originalan kada treba reći istinu ili se izboriti za klub koji trenira. Tko još ne pamti legendarne pressice i slobodnjake zbog kojih je u Splitu za vrijeme igranja u Hajduku uživao poseban status kod navijača. Kažu, ako niste vidjeli Baku na terenu, vrijedilo je bar pogledati njegov Alfa Romeo. "Začudi me kad me klinac na splitskoj rivi pozdravi, pa ga pitam kako me znaš, a on kaže - pričali mi otac i dedo...", komentira Baka svoj odnos sa Splitom.

Često su prema Baki bili i nepravedni. U emisiji su se prisjetili situacija kada mu se zamjeralo što je trener Bosne i Hercegovine, danas mu znaju zamjeriti kada kaže "uvjeti", a ne "uslovi". Sve su to priče koje Baku ne zanimaju previše. "Jasno mi je da ljudi uvijek moraju nešto reći i da ne mogu biti svima simpatičan. Pa i kada je govor u pitanju, zar se čovjek ne prilagođava sredini u kojoj živi, radi i govori, u konačnici...", kaže Slišković.

Nostalgiju su u emisiji probudile stare pjesme i uspomene na razne mostarske poznanike i legende. Po pitanju aktualnih događaja Baka je svjestan izjednačenosti Zrinjskog i Željezničara u ovogodišnjem prvenstvu, ali svejedno bi volio da se u utrku za prvaka uključe Široki i Sarajevo.

Od svojih igrača zahtijeva ozbiljnost, ono što, kako kaže, često nije imao u svojoj igračkoj karijeri. "Ja sam neke fore i izlike prošao davnih dana, stoga meni igrači ne mogu prodati lažnu priču, cijenim samo iskrenost", dodaje Baka.

Cijelu emisiju pogledajte u video prilogu