Biskupski ordinarijat Mostar u povodu prosvjeda i nasilja u mostaru

biskupija, Neredi u Mostaru
Nezadovoljstvo zbog ljudski nedostojna stanja velika broja ljudi ovoga grada, županije i cijele zemlje iskorišteno je za neciviliziran napad na važne institucije za gospodarski, društveni i politički život građana i cijeloga naroda. Sa žalošću gledamo materijalne posljedice nasilja.

Zakonite prosvjedne čine građana kao javne prigovore protiv određenih odluka i ponašanja službenih tijela razlučujemo od nasilnih zločina i rušenja koja se nikako ne mogu opravdati.

Kroz vatru i dim u gradu moraju se vidjeti uplakane oči i čuti vapaji tolikih ostavljenih u zoni sumraka, gdje iz dana u dan ljudska nada za svjetlijom sutrašnjicom kao da iščezava.

Molimo Boga svjetlosti i nade da odgovornima u društvu, u solidarnosti svih gađana u obnovi oštećenih i uništenih građevina, podari obilje svoje mudrosti i snage u njihovu zauzimanju za materijalni, socijalni i kulturalni boljitak naroda koji im je dao svoje građansko povjerenje, kako bi ovi prostori bili sve više oaza primjerna ljudskog života i djelovanja.

Ovom izjavom izražavamo ljudsku blizinu svima koji su na bilo koji način pogođeni ovim tužnim zbivanjima i materijalnim štetama.