FOTO  Bio je lijep i sunčan dan predstava Teatra Sartr iz Sarajeva bit će odigrana na Maloj sceni HNK Mostar u utorak 25.03.2014.

HNK Mostar, predstava, Teatar Sartr

...Mostar u utorak 25.03.2014.g. u 20 sati.
Bio je lijep i sunčan dan..." je dokumentarna teatarska predstava bazirana na zapisanim sjećanjima 78 građanki i građana Sarajeva na 2. maj 1992. godine. Nastala je po knjizi „2. Maj 1992 - Bio je lijep i sunčan dan" u izdanju Festivala MESS i Videoarhiva Sarajevo. Knjiga je zapravo kolekcija priča, zapisa i fotgrafija koje su inspirirane jednim jedinim danom opsade koji se smatra prvim od 1395 dana opsade grada Sarajeva. Upravo od svih tih sjećanja predstava slaže mozaik lijepog proljetnog dana koji će zauvijek promijeniti živote građana Sarajeva.
Predstava je u 2013 godini na Festivalu Bosanskohercegovačke drame u Zenici osvojila tri nagrade: za najbolju predstavu, najbolju dramatizaciju teksta i za najboljeg mladog glumca.

Redateljica predstave je Tanja Miletić Oručević a predstavi igraju: Sonja Goronja, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Maja Salkić, Amila Terzimehić, Benjamin Bajramović, Adnan Kreso, Sead Pandur i Jasenko Pašić. Dramaturg predstave je Dubravka Zrnčić Kulenović a scenograf i kostimograf Lejla Hodžić.
Na vrijeme rezervirajte svoje ulaznice za gostovanje Teatra Sartr na Maloj sceni HNK Mostar, kao i do sada pozivom na broj 063 317 348, putem naše Facebook stranice te e-mailom: [email protected].

Ulaznice po cijeni od 10 KM, za učenike,studente i umirovljenike 5 KM, također se mogu kupiti na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 15 sati te sat vremena prije početka predstave.